Nieuwsbrief juli 2018

11 months ago


Text only:

Ontvang je deze e-mail in een vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Klik hier voor de online versie.
Modellenmagazijn geopend

Op woensdag 4 juli opende het Spoorwegmuseum het Modellenmagazijn. In deze nieuwe, permanente expositie wordt de unieke collectie modeltreinen van het museum getoond. Kijk voor een impressie van de opening naar het filmpje.


Fabrieksmodellen, zelfbouwlocomotieven, stokoud speelgoed en zeldzame verzamelobjecten. In het Modellenmagazijn hebben allerlei verschillende modeltreinen een plek gekregen. Maak op een speelse manier kennis met de mensen achter de modellen: de bouwers, bedenkers, bezitters en beginners. Via deze ‘locomotypen’, zoals het museum ze heeft genoemd, kom je de altijd bijzondere en vaak spannende of gekke verhalen achter de modellen te weten.


Zoals het verhaal van de gebroeders Timperley, die honderden modeltreintjes bouwden van luciferdoosjes en punaises. Of het verhaal van machinist Honig die zo’n prachtige modeltrein bouwde, dat hij gevraagd werd om voor het Spoorwegmuseum te komen werken. Er zijn zelfs modeltreinen die wel bedacht zijn, maar nooit in het echt gebouwd. Kom snel zelf kijken!


Voorstelling over treinreis keizer Wilhelm II

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Het Nederlands-Duitse theatergezelschap “Das Letzte Kleinod” maakte in het kader daarvan een boeiend theaterstuk over de vlucht per trein van de Duitse Keizer Wilhelm II naar het neutrale Nederland. Tot zijn dood in 1941 woonde de keizer in het Utrechtse Doorn. Bijzonder aan de voorstelling is dat deze zich afspeelt in een trein.


De familievoorstelling toert momenteel door Duitsland, de Nederlandstalige voorstellingen in het Spoorwegmuseum zijn de enige in ons land. WILHELM*INA is van 19 t/m 22 juli te zien in Utrecht, om 18.00 en 20.00 uur.


Kaartjes zijn online verkrijgbaar via www.das-letzte-kleinod.de en kosten €26,40 voor volwassenen en €13,20 voor kinderen t/m 13 jaar. Kaarten zijn ook te koop aan de balie bij VVV Utrecht op het Domplein. Vanaf een uur voor aanvang zijn er ook kaarten aan de deur te krijgen.


Techlab XL: 11 t/m 19 augustus

Stoere kids opgelet! Van 11 t/m 19 augustus organiseert het Spoorwegmuseum een nieuw evenement: Techlab XL


Op het buitenterrein van het museum, bij de Vuurproef, ga je op drie Techlab XL eilanden zelf aan de slag met stoom, stroom en wrijving: waag je aan een levensgroot elektrospel, een mega-bibberspiraal in de vorm van een trein, maak stoom met een enorme stoomkar of test de wielen van treintjes op de testbaan. De echte durfals kunnen zelfs flessen wegschieten met luchtdruk.


Dus kom in je vakantie naar Techlab XL! En neem je ouders mee (als ze durven).


Stayokay winactie

Vorige maand opende de Stayokay op de Neude in Utrecht een speciale Spoorwegmuseumkamer. Het is echt prachtig geworden! Deze unieke vierpersoonskamer is de perfecte overnachting voor kinderen én ouders en is helemaal gedecoreerd in de stijl van het Spoorwegmuseum.
Wil je zelf de Spoorwegmuseumkamer een keer uitproberen? Doe dan mee met de winactie! Tijdens het evenement Techlab XL (11 t/m 19 augustus) kun je een bezoek aan het Spoorwegmuseum combineren met een overnachting bij de Stayokay. Kijk op deze actiepagina en doe mee!


Plusdag 17 juli

Iedere derde dinsdag van de maand staat het Spoorwegmuseum in het teken van de ‘Plusdag’. Op deze dagen is er een speciaal inhoudelijk programma voor senioren en andere geïnteresseerden.


Op dinsdag 17 juli haakt de ‘Plusdag’ aan bij het onlangs geopende Modellenmagazijn. Conservator Evelien Pieterse neemt je mee naar deze nieuwe expositie en vertelt over de unieke modellencollectie en hun bouwers. Het programma wordt compleet met een gratis rondleiding en een presentatie van EduTRAINer Arnold Madderom bij één van de iconische stoomlocomotieven van het museum.


Voor de Plusdag geldt de normale entreeprijs, aan het programma zijn geen extra kosten verbonden. Reserveren is niet nodig, het programma is ook gedeeltelijk te volgen.


Je ontvangt deze e-mail omdat je hebt aangegeven op newsletter@newslettercollector.com op de hoogte wilt blijven van de activiteiten van
Het Spoorwegmuseum.
Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven.
© 2018 Het Spoorwegmuseum - Alle rechten voorbehouden

Spoorwegmuseum.nl

Categories: Train weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019