NIEUWSBRIEF

Juli 2020
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie

TEAMDAG IN MARIËNHOF AMERSFOORT

De zomerperiode kan het ideale moment zijn om vooruit te blikken naar de toekomst. We stonden stil bij hoe wij op korte en lange termijn kunnen inspelen op de huidige trends en ontwikkelingen. De mooie locatie was daarbij de perfecte inspiratie!

Bekijk de foto's>
 

WINACTIE #JIJTELTMEE


Als onderdeel van de campagne #jijteltmee hadden wij een winactie opgezet. Vera ging er met de prijs vandoor en kocht boeken voor de kinderen voor wie ze taalmaatje is!
Doe ook mee aan de #jijteltmee campagne
KIJK TERUG: Het Stadsgesprek Anti-Discriminatie in Amersfoort vond bijna volledig online plaats. De gasten in de studio: directeur van Art.1 MN Bernice Calmes en wethouder Cees van Eijk.

“ALLEN DIE ZICH IN NEDERLAND BEVINDEN, WORDEN IN GELIJKE GEVALLEN GELIJK BEHANDELD. DISCRIMINATIE WEGENS GODSDIENST, LEVENSOVERTUIGING, POLITIEKE GEZINDHEID, RAS, GESLACHT OF OP WELKE GROND DAN OOK, IS NIET TOEGESTAAN.”

ROETVEEGPIETEN IN AMERSFOORT EN MAARSSEN


In juli hoorden we dat in 2020 zowel in Amersfoort als in Maarssen bij de officiële Sinterklaasintocht enkel nog roetveegpieten aanwezig zullen zijn. 

Lees meer>
TWEEDE KAMER STEMT VOOR GRONDWETSWIJZIGING

De Tweede Kamer heeft vóór een wijziging aan artikel 1 van de Grondwet gestemd. Seksuele gerichtheid en handicap worden dan expliciet opgenomen. Het voorstel gaat nu naar de Eerste Kamer.


Lees meer>

UTRECHT KRIJGT MONUMENT TER HERDENKING SLAVERNIJVERLEDEN
 

De gemeenteraad van Utrecht besloot dat er bij de Keti Koti-viering in 2023 een monument ter herdenking van het slavernijverleden zal worden onthuld. Het zal dan 150 jaar zijn sinds de slavernij in Suriname en de Antillen door Nederland werd afgeschaft.

Lees meer>

'IK ZIE BIJNA NOOIT MENSEN VAN KLEUR OP WENSKAARTEN'


Liza Slootman uit Utrecht begon Inclusicards, een onderneming voor inclusieve wenskaarten. "Wat je nu vaak ziet op de kaartjes in winkels is dat het witte, dunne mensen zijn zonder beperking. Met mijn kaartjes proberen ik en de andere illustratoren daar een breder beeld in te krijgen." 

Lees meer>
MELD DISCRIMINATIE OF ONGELIJKE BEHANDELING

AGENDA


07/08/2020 Internationale Dag voor Transgenderrechten
15/08/2020 Nationale Indië Herdenking
23/08/2020 Internationale Dag ter Herinnering aan de Slavenhandel


 
VRAAG GASTLES OF TRAINING AAN

VACATURES


We hebben momenteel geen vacatures.
Art.1 Midden Nederland | Kaap Hoorndreef 42 | 3563 AV Utrecht 
info@art1middennederland.nl | 030-232 86 66

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden

Copyright © 2020 Art.1 Midden Nederland
Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp