Nieuwsbrief juni 2017 - Hermitage Amsterdam

1 year ago


Text only:Nieuwsbrief juni 2017


100 jaar Revolutie, 100.000 bezoekers en 100-jarigendag

Het getal honderd is bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie zeer speciaal. De Revolutie vond honderd jaar geleden plaats en ligt daardoor nog relatief vers in het geheugen. Inmiddels zijn er al meer dan honderdduizend bezoekers komen kijken naar het meeslepende verhaal van de laatste tsaar en zijn gezin. De honderdduizendste bezoeker, Annemarie Hoek-de Vries Reilingh, bezocht met haar museumclub precies op het juiste moment de Hermitage en mocht van reispartner SRC Reizen een reischeque ter waarde van duizend euro mee naar huis nemen.

Daarnaast vond op vrijdag 26 mei de honderdjarigendag plaats. Speciaal voor mensen geboren in het jaar 1917 organiseerde de Hermitage een bezoek aan de tentoonstelling, een ontvangst door directeur Cathelijne Broers en een rondleiding door adjunct-directeur Paul Mosterd. Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Vier het Leven. Deze stichting maakt culturele uitstapjes door heel Nederland mogelijk voor ouderen die met leeftijdsgenoten op stap willen. Interesse om als gast of vrijwilliger mee te gaan? 4hetleven.nl

©Foto Janiek Dam

Klapstoelen in de tentoonstelling

Ingegeven door opmerkingen en suggesties van bezoekers, zijn er sinds kort klapstoelen te leen om in de tentoonstelling rustig plaats te nemen. Wilt u de tentoonstelling nog eens bekijken, maar dan meer op het gemak? Kom vooral langs en vraag naar de stoelen! U vindt ze direct aan het begin van de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie boven aan de grote trap links.

​​​​​​​

Talenten uit de Hermitage voor Kinderen ontmoeten de Romanovs

De talenten van de Hermitage voor Kinderen exposeren vanaf zaterdag 10 juni weer in de Keizersvleugel, naast de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie.

De talenten lieten zich inspireren door de sepiakleurige foto’s van het tsarengezin in de tentoonstelling en vertellen het verhaal na in een ets. In een traditionele grafische techniek (lijnets) hebben ze een vertaling gemaakt van een foto uit het Romanov-familiealbum.

De Hermitage voor Kinderen biedt een intensief kunstonderwijsprogramma waarin álle kinderen uit Amsterdam en omstreken hun artistieke talent kunnen ontwikkelen, met een open blik voor de toekomst. Meer informatie? hermitagevoorkinderen.nl

Outsider Art Museum een jaar oud, nieuwe tentoonstelling De lijst van Dubuffet in opbouw

Het Outsider Art Museum, dat in maart zijn eerste verjaardag vierde, wordt momenteel omgebouwd voor een nieuwe tentoonstelling. U kunt het dus even niet bezoeken. De afgelopen tentoonstelling China, met ruim tweehonderd werken van vooral Chinese en Nederlandse Outsider-kunstenaars, was een groot succes.

De nieuwe tentoonstelling De lijst van Dubuffet keert terug naar de oorsprong van Outsider Art, met aandacht voor een van de bekendste vroege collecties: die van psychiater Hans Prinzhorn. Deze legde begin vorige eeuw een spraakmakende verzameling kunst aan van mensen uit psychiatrische instellingen. De beroemde kunstenaar Jean Dubuffet, een andere pionier in de waardering voor dit type kunst, beoordeelde en rangschikte die collectie naar zijn eigen, zeer originele inzichten. Met zijn blik kunt u nu Prinzhorns verzameling aanschouwen.

U kunt De lijst van Dubuffet bezoeken van 22 juni tot en met 24 september 2017.

www.outsiderartmuseum.nl

Jazz at the Plantage

In juli en augustus komt de concertreeks Jazz in de Plantage terug voor een tweede editie! Luister iedere zaterdag om 16 uur naar virtuoze jazz van excellente studenten van het Conservatorium van Amsterdam in de binnentuin van de Hermitage Amsterdam (gratis toegang). En iedere zondag om 16.30 uur in de Oranjerie van de Hortus Botanicus (regulier toegangsbewijs).

Kom daarnaast vooral naar het ‘candlelight concert’ met Yehonatan Elazar en Christina Diaz in de Portugese Synagoge (tickets € 14,50, te koop aan de deur).

Meer informatie: facebook.com/jazzattheplantage


Vrienden


Vriendenpagina
Meld een vriend aan
Doe een Vriendenlidmaatschap cadeau

Bezoekersinformatie


Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur


Adres

Amstel 51
Amsterdam


Voor meer informatie

020 530 87 55

www.hermitage.nl


Sponsors


Opmerking

U ontvangt deze mail omdat u heeft aangegeven de nieuwsbrief van de Hermitage Amsterdam te ontvangen. U kunt zich hier uitschrijven. Wijzigingen kunt u doorgeven door te antwoorden op deze mail.


Hermitage.nl

Categories: Art weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018