Nieuwsbrief juni 2018

12 months ago


Text only:

Ontvang je deze e-mail in een vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Klik hier voor de online versie.
Het leukste reisje van Nederland

Reizen is veel meer dan je verplaatsen van a naar b. Bij reizen hoort avontuur, ontdekken, plezier. Dat is het uitgangspunt van ‘Het leukste reisje van Nederland’ dat van 22 juni t/m 1 juli plaatsvindt. Tien dagen lang kun je het leukste reisje van Nederland maken langs zeven bijzondere bestemmingen in het Spoorwegmuseum.
Paspoort
Bij binnenkomst in het Spoorwegmuseum ontvang je een eigen paspoort dat je kan vullen met stempels van de bezochte bestemmingen. Iedere bestemming heeft een ander thema, zoals film, muziek, dans of fotografie. Dit doen we samen met onze culturele partners, waaronder Naturalis, Eye Filmmuseum, Zuiderzeemuseum, Afrika Museum. Fotomuseum Den Haag en TivoliVredenburg.


Eindbestemming
De laatste stempel krijg je bij de eindbestemming, deze is te vinden in een grote Dome voor het Maliebaanstation. Hier zal de Utrechtse kunstenaar Mondo Leone je op spectaculaire wijze meenemen op de ultieme reis.


Kaartverkoop
Tijdens ‘Het leukste reisje van Nederland’ gelden de normale entreeprijzen, maar er is een aparte kaartverkoop. Museumkaarthouders en BankGiro Loterij VIP-kaarthouders (met 3 introducees) hebben gratis entree. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij.  


Modellenmagazijn bijna klaar

De voorbereidingen voor het nieuwe Modellenmagazijn zijn in volle gang! Het gaat echt supergaaf worden! In de depots van het museum zijn zoveel mooie, unieke treinmodellen te vinden dat we blij zijn ze nu op een mooie manier te kunnen presenteren. Vanaf 5 juli is het Modellenmagazijn open voor publiek.


Restauratie
In het Modellenmagazijn presenteren we fabrieksmodellen, zelfbouwlocomotieven, stokoud speelgoed en zeldzame verzamelobjecten. Dankzij een bijdrage van de Vrienden van het Spoorwegmuseum hebben we een groot aantal modellen kunnen restaureren, waaronder een stokoud  speelgoedtreintje. Kijk in het filmpje hoe dit gaat.
Locomotypen
In het Modellenmagazijn is er niet alleen aandacht voor de modellen zelf, maar ook voor de mensen achter de modellen: de beginners, de bouwers, de bedenkers en de bezitters. Locomotypen hebben we ze genoemd, kijk naar het filmpje hoe de ontwerpers het hebben bedacht. We kunnen niet wachten tot de opening, kom vooral de komende zomervakantie kijken!


Tentoonstelling Baanbrekend design geopend

Vormgever Gert Dumbar opende op 26 mei, samen met president-directeur van NS Roger van Boxtel, de tentoonstelling ‘Baanbrekend design, 50 jaar NS huisstijl’. Dumbar bedacht precies 50 jaar geleden het huidige logo en de huisstijlkleuren geel en blauw. De tentoonstelling is tot 28 oktober te zien in het Spoorwegmuseum.


Documentaire
Dumbar maakte een ijzersterk ontwerp, dat de huisstijl na 50 jaar nog steeds gebruikt wordt zegt genoeg. In de tentoonstelling ‘Baanbrekend design’ laat het Spoorwegmuseum zien hoe en waarom NS in 1968 overstapte op de nieuwe huisstijl. In samenwerking met RTV Utrecht maakte het Spoorwegmuseum daar ook een mooie documentaire over.


Win het boek 'Ontwerpen aan het spoor'
In het kader van de tentoonstelling geeft het museum drie exemplaren weg van het boek ‘Ontwerpen aan het spoor’. In het boek komen de bijzondere ontwerpen aan bod die symbool staan voor de rijke geschiedenis van ontwerpen aan het spoor. Stuur een mail aan a.snelder@spoorwegmuseum.nl en vertel daarin waarom je dit boek graag wilt winnen.


Techlab in de klas

Misschien ben je er al geweest, misschien nog niet. In het Techlab kun je door allerlei dingen te doen ontdekken hoe de techniek achter de trein werkt. Hoe werkt een stroomkring, wat heeft luchtdruk met een rem te maken en wat is de invloed van luchtweerstand op de snelheid van een trein?


Met je klas naar het museum
Dit zijn onderwerpen die ook passen bij technieklessen op school. Daarom heeft het museum een speciaal lesprogramma gemaakt dat aansluit bij de technieklessen in de klas. Je kunt dus ook met je klas naar het museum komen! Wil je weten hoe dat ongeveer gaat, zo’n Techlab in de Klas programma? Kijk dan naar het filmpje.


Je ontvangt deze e-mail omdat je hebt aangegeven op newsletter@newslettercollector.com op de hoogte wilt blijven van de activiteiten van
Het Spoorwegmuseum.
Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven.
© 2018 Het Spoorwegmuseum - Alle rechten voorbehouden

Spoorwegmuseum.nl

Categories: Train weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019