NIEUWSBRIEF

juni 2021
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie
MONITOR DISCRIMINATIE 2020: PROVINCIE UTRECHT GEPUBLICEERD
Afgelopen maand publiceerden we de Monitor Discriminatie 2020, en deze is hier te vinden. Hierin lees je alles over de geregistreerde discriminatiemeldingen van het afgelopen jaar zowel cijfermatig als met een paar uitgelichte casussen. Ook kan je lezen over de manier waarop wij onze preventieactiviteiten hebben vormgegeven in dit bijzondere jaar.

Lees hier meer > 
GEMEENTE ZEIST OPENT REGENBOOGZEBRAPAD
Op 18 juni opende wethouder Laura Hoogstraten een regenboogzebrapad op de hoek van de Slotlaan en Korte Steynlaan. Ze sprak met Bernice Calmes (Directeur van Art.1 MN) over het belang van de aandacht voor en bescherming van de LHBTQIA+ gemeenschap. Het zebrapad is onderdeel van de Zeister Regenboogagenda, die tot stand kwam met inbreng van o.a. Art.1 MN, COC Midden-Nederland en de Jongerenraad. 

Lees hier meer > 
ART.1 MN ON THE ROAD: KICK-OFF
Op 18 juni was de kick-off van het zomerprogramma van Art.1 MN: On The Road, in buurtcentrum Oase in Utrecht. Tijdens de zomermaanden zullen onze medewerkers elke vrijdag op een andere locatie in de provincie Utrecht te vinden zijn. Check onze social media kanalen regelmatig om te zien wanneer we bij jou in de gemeente zijn, en kom langs, praat met onze medewerkers, stel je vragen of doe ter plekke een melding. We zijn je graag van dienst!
TERUGKIJKTIP:
In het kader van de Keti Koti Week 2021 organiseerden we een dialoogcyclus rondom het thema 'Tijd om los te breken? 400 jaar anti-Zwart racisme in Nederland'.
Kijk de lezing van Dr. Barryl Biekman en het panelgesprek o.lv. Mustapha Bah nu terug via onze Facebook-pagina.

“ALLEN DIE ZICH IN NEDERLAND BEVINDEN, WORDEN IN GELIJKE GEVALLEN GELIJK BEHANDELD. DISCRIMINATIE WEGENS GODSDIENST, LEVENSOVERTUIGING, POLITIEKE GEZINDHEID, RAS, GESLACHT OF OP WELKE GROND DAN OOK, IS NIET TOEGESTAAN.”

MEER BEGRIP GEVRAAGD VOOR MENSEN MET GILLES DE LA TOURETTE
Adam Douibi (13) komt uit Maarssen in de gemeente Stichtse Vecht. Hij heeft de aandoening Gilles de la Tourette. "Er moet meer aandacht aan worden besteed omdat mensen het gewoon niet snappen. En ze hebben er heel veel kritiek op, terwijl je niet weet wat iemand heeft. Er is meer begrip nodig."

Lees hier meer >
SOUNDOS EL AHMADI PRESENTEERT INDRINGINDE DOCU OVER STAGEDISCRIMINATIE
Op zoek naar een stage, maar word je op onverklaarbare redenen steeds niet uitgenodigd voor dat sollicitatiegesprek? In de documentaire 'Liever Fleur dan Fatima' die gemaakt werd als voortvloeisel uit de Hogeschool Inholland-campagne 'Stagediscriminatie? Hoeft niet!' worden een aantal jongeren gevolgd die discriminatie ervaren bij het vinden van een geschikte stage. 

Lees hier meer >
"UITZENDBUREAUS MOETEN MELDING MAKEN VAN DISCRIMINATIE DOOR BEDRIJVEN"
Het kabinet wil dat uitzendbureaus verplicht worden om discriminerende eisen van werkgevers te melden. Meer dan de helft van de uitzendbureaus zegt het afgelopen jaar namelijk een discriminerend verzoek te hebben ontvangen.

Lees hier meer >
MELD DISCRIMINATIE OF ONGELIJKE BEHANDELING
VRAAG GASTLES OF TRAINING AAN
Art.1 Midden Nederland | Kaap Hoorndreef 42 | 3563 AV Utrecht 
info@art1middennederland.nl | 030-232 86 66

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden

Copyright © 2021 Art.1 Midden Nederland
Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp