View this email in your browser

Heel veel nieuwe boeken bij Matrijs!

Dubbelbiografie Holwerda en Van Giffen
Jan Hendrik Holwerda (1873-1951) en Albert Egges van Giffen (1884-1973) domineerden bijna vijftig jaar lang de Nederlandse archeologie. Auteur Leo Verhart schreef de dubbelbiografie Parallelle sporen over de fascinerende strijd tussen deze twee archeologen. Nu te krijgen voor €75,00 i.p.v. €89,95! 
Joods Utrecht
Wie denkt aan Joden in Utrecht, denkt vaak aan slachtoffers, namen in steen gegrift, monumenten waarbij we op 4 mei een krans leggen. Maar de achtergronden bij deze namen gaan vaak verloren; de geschiedenissen en de levens, verhalen van bloei en welvaart, van onderdrukking en herstel. Joods Utrecht is een geschreven monument voor een gemeenschap die uitzonderlijke verschrikkingen kende, maar belicht ook juist het Joodse leven van alledag.
Dit prachtige boek is te verkrijgen voor maar €49,95!
Breuken in het land van Peel en Maas
Het is dit jaar dertig jaar geleden dat Roermond werd getroffen door de zwaarste aardbeving in Nederland ooit gemeten, die ontstond bij de Peelrandbreuk. Deze geografische breuklijn heeft grote invloed gehad op de waterhuishouding, de natuur en het cultuurlandschap in de grensstreek van Noord-Brabant en Limburg. 
Op 28 april is Breuken in het land van Peel en Maas verschenen. In deze landschapsbiografie wordt de invloed van de breuken tot de bodem uitgezocht om het onzichtbare zichtbaar te maken.

 
Willemstad Werelderfgoed. Kleurrijke stad aan een natuurlijke haven
Het bijzondere karakter van de historische binnenstad van Willemstad leverde haar een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst op. Dit boek behandelt de geschiedenis van deze kleurrijke Caribische stad en haar vier wijken. 

Minister Cooper van Curaçao kreeg dit boek tijdens de boekpresentatie op 20 mei uitgereikt.

 
Van vondst tot verhaal
In samenwerking met de AWN Nederlandse Archeologievereniging is bij ons Van vondst tot verhaal verschenen. Dit boek neemt de lezer mee vanaf het eerste piepje van de metaaldetector, tot de opgraving en de uiteindelijke archivering va de vondsten van amateurarcheologen, maar toont vooral het verhaal dat alle individuele vondsten samen naar voren brengen.

Een prachtig boek vol kleurrijke foto's! 
Erfgoed in Nederland
Onze nieuwste reeks Erfgoed in Nederland is verschenen! Het perfecte cadeautje voor mensen die erop uit willen in ons eigen land.
Bekijk hier de 12 nieuwe boeken vol Nederlandse cultuurhistorie, met unieke aspecten van iedere provincie. Van de stinzen en staten in Friesland reist u via de havezaten en landgoederen in Overijssel naar de kastelen en ruïnes in Limburg. Nu voor maar €12,95 per boek!

 

Nieuwsbrief Uitgeverij Matrijs
Juni 2022

Facebook Facebook
Instagram Instagram
Website Website
E-mail E-mail

Wilt u in de toekomst geen e-mails meer ontvangen van Uitgeverij Matrijs?
U kunt zich hier afmelden voor deze nieuwsbrief.

 






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Uitgeverij Matrijs · Lange Nieuwstraat 12 · Utrecht, Utrecht 3512 PH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp