Partij van de Arbeid

Beste partijgenoot,

Het is weer de hoogste tijd voor een update. Je kunt je nu aanmelden voor onze congressen op 20 april, petities steunen voor betere post-COVID zorg, en bekijken wat onze politici doen in de Tweede Kamer. We praten je bij in deze nieuwsbrief. Veel leesplezier! 

3, 2, 1… GO! Op 20 april 2024 vliegen we uit de startblokken voor niet één, niet twee, maar eigenlijk drie congressen op één dag. In Omnisport in Apeldoorn houden GroenLinks en de PvdA allebei hun eigen partijcongres, én komen we bij elkaar om gezamenlijk het Europese verkiezingsprogramma vast te stellen. Daaromheen is er van alles te doen, van bijpraten met je partijgenoten tot je voorbereiden op de komende campagne. En natuurlijk blijft onze beweging ook écht in beweging, want we organiseren allerlei leuke en sportieve workshops. We zijn tenslotte in een sporthal ;)

Dus zet een groot groen-rood kruis in je agenda, roep je sterkste team bij elkaar en meld je vast aan. 20 april wordt een dag om niet te missen!

Voor bijna een half miljoen Nederlanders is de coronacrisis nog steeds niet voorbij. Zij hebben post-COVID en hun leven staat helemaal op pauze. Ons Kamerlid Julian Bushoff doet voorstellen om deze mensen te helpen. Zo willen we dat er post-COVID-poliklinieken komen waar mensen goede zorg krijgen, én eisen we een betere compensatieregeling voor zorgmedewerkers met post-COVID. Jij kunt ons helpen om dit voor elkaar te krijgen! Teken de twee petities en help ons om deze voorstellen op 15 februari door de Tweede Kamer te loodsen.

👉 Naar de petities

Tussen 2018 en 2022 is het aantal kinderen zonder zwemdiploma verdubbeld. Dertien procent van de kinderen haalt er geen - en dat percentage stijgt. Ons Tweede Kamerlid Mohammed Mohandis was zo'n kind. In het NRC zegt hij: "Het ongemak heb ik altijd meegedragen. Het is best ingewikkeld als je niet open kunt zijn over iets wat je nooit hebt geleerd." Hij besloot alsnog zijn zwemdiploma te halen. Vorige week zwom hij af, samen met zijn dochter. 

Een zwemdiploma halen gaat om de veiligheid van onze kinderen. Maar het aantal zwembaden daalt en de wachtlijsten worden langer. Voor veel ouders is het bovendien een kostenpost die ze zich niet kunnen veroorloven. Dat moet anders. Bij de begroting Sport in de Tweede Kamer gaan we diverse voorstellen doen om de toegang tot zwemdiploma’s toegankelijker te maken.

Aan de slag voor álle kinderen, om ze niet kopje-onder te laten gaan!

In januari kon iedereen stemmen voor de Beste Bestuurders van 2023. Op 7 februari werden de winnaars bekend - en ze zijn allemaal van de PvdA of GroenLinks! We zijn trots op onze lokale politici die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor hun gemeenschap. Van harte gefeliciteerd aan alle winnaars met deze welverdiende erkenning!

Beste Bestuurder 2023:

  • Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh (GroenLinks) - gemeente Amersfoort

Beste Bestuurder 2023 jonger dan 40 jaar: 

  • Wethouder Arjen van Drunen (PvdA) - gemeente Breda

Beste Bestuurder 2023 kleine gemeente:

  • Burgemeester Erica van Lente (PvdA) - gemeente Dalfsen

Wij lezen/luisteren/kijken

  • Jimme Nordkamp in de Volkskrant: Ons nieuwe Tweede Kamerlid Jimme Nordkamp vertelt in zijn maidenspeech en aan de Volkskrant waarom hij in 2017 nog voor de PVV stemde. Daarna kwam hij tot een ander inzicht: ‘Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat onze belangen beter behartigd kunnen worden door een partij die opkomt voor de lage- en middeninkomens, het kapitalisme wil beteugelen en verschillen wil overbruggen.’ Lees het hele interview
  • De maidenspeech van Esmah Lahlah: Ook de nummer 2 op onze lijst, Esmah Lahlah, mocht deze week voor het eerst de Kamer toespreken. Bekijk hier haar gepassioneerde betoog over onze democratische vrijheden, discriminatie, en opkomen voor elkaar. 
  • De week van Frans: In de nieuwste blog van Frans Timmermans vertelt hij waarom het zo belangrijk is dat we ons blijven uitspreken. Lees zijn betoog

Evenementen

Uitgelicht:
De PvdA is jarig! Morgen, op 9 februari, is het precies 78 jaar geleden dat drie partijen fuseerden tot één: de Partij van de Arbeid. Sindsdien komen we als sociaal-democratische partij op voor gelijkwaardigheid en een gelijke verdeling van kennis, macht, en inkomen. 

9 februari: Verjaardag PvdA - 78 jaar!
12 februari: Het Antwoord van Links - met Noortje Thijssen en Tim 'S Jongers
22 februari: Klimaatcollege met Bas Eickhout
24 februari: Demonstratie 2 jaar oorlog in Oekraïne - Amsterdam
10 maart: Feminist March Amsterdam
20 april: GroenLinks-PvdA congres

 

relatienummer: 283574

Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van de Nieuwsbrieven nieuwsbrief. Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven. Wil je je voorkeuren aanpassen of afmelden: Klik dan op onderstaande link.

Schrijf je uit voor {{category.name}} e-mails.