NIEUWSBRIEF KULTURHUS BORNE 9 T/M 22 DECEMBER 
Beste nieuwsbrieflezer,

hierbij presenteren wij u weer een editie van onze nieuwsbrief. Veel leesplezier en graag tot ziens!

POPkwis 2016 - 17 december

Serious Request: laat ze niet stikken
3FM Serious Request zet zich dit jaar in voor slachtoffers van de stille killer: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. Laat ze niet stikken!

Om ook dit jaar weer een duit in het Serious Request zakje te doen organiseren de Bornse muziekprofessor Herman Lansink Rotgerink en Kulturhus Borne wederom een weergaloze en supergezellige POPKWIS. De opbrengst van de popkwiz gaat naar Serious Request.

Alle denkbare muziekstijlen passeren de revue! Van jaren ‘60 tot en met muziek van vandaag. De kwis is geschikt voor elk niveau! Ook is er deze avond live muziek aanwezig in de gedaante van de topformatie ‘’De Kult Band’’.

De POPkwis is volgeboekt. Er hebben zich ruim 40 teams aangemeld. Natuurlijk is er nog ruimte voor supporters en kijkpubliek. De entree bedraagt ook voor hen €6,00 p.p.
Aanvang: 19.30 uur

PODIUM

* Leipziger AlpHornisten: Live in concert - 13 december
In het concert “Also blus das Alphorn heut” nemen de 3 hoornisten, Thomas Schulze , Rainer Köhler en Hans- Dieter Frenzel het publiek mee in de klankwereld van de Alphoorn, de Wagnertuba en de Parforcehoorn (jachthoorn). De heren weten hun fascinatie voor klank en samenspel iedere keer weer bij een breed publiek over te brengen.
Aanvang: 20.00 uur
Entree: €15,00  

* Gitaarcafe Borne - 14 december
Kulturhus Borne herbergt een maandelijks gitaarcafé; een laagdrempelig en buitengewoon gezellig gitaartreffen. Vrije inloop, open stage en een muzikaal get together voor vrienden en vriendinnen van akoestische gitaarmuziek.
Aanvang: 20.00 uur
De entree is gratis.

* Kerstuitvoering Muziekschool Borne - 15 december
Het kerstconcert van de muziekschool is een jaarlijks terugkerend muziekspektakel waarin leerlingen van de muziekschool laten horen wat ze kunnen. Een mooie gelegenheid voor leerlingen van de muziekschool en het publiek om in een feestelijke stemming te komen voor de kerstdagen. Het concert vindt plaats in het Atrium van TMZ ’t Dijkhuis.
Aanvang: 19.00 uur
De entree is gratis.

* Cantabile in concert - 17, 24 & 25 december
In de maand december verzorgt het volwassenkoor Cantabile,  verbonden aan Muziekschool Borne een aantal kerstconcerten. Op het programma staan een aantal klassieke nummers  en ook lichte muziek wordt door dit koor met enthousiasme gebracht.  
17 december: Kerstmarkt in TMZ 't Dijkhuis - 11.30 uur
24 december: Johanneskerk in Diepenheim - 23.00 uur
25 december: Kerstherberg in Kulturhus Borne - 15.00 uur
Alle concerten zijn gratis en toegankelijk voor iedereen

* Kerstconcert Muziekschool Ensemble - 23 december
Traditioneel, knus en sfeervol zijn de woorden waarmee we dit muzikale samenspel het beste kunnen omschrijven. Kom gezellig langs en geniet van de kerstklanken en -sfeer.
Aanvang: 13.30 uur

FILM

* Rams - 14 december
De broers Gummi en Kiddi leven in een afgelegen vallei in IJsland. Hoewel ze hun land en levensstijl delen, spreken de koppige mannen al veertig jaar niet meer met elkaar. Wanneer een ziekte uitbreekt en de autoriteiten alle dieren in de vallei willen ruimen, moeten de broers wel samenwerken in hun verzet.
Aanvang: 20.15 uur
Entree: €8,00 – Vrienden van Filmhuis Borne: €5,00

* Carol - 21 december
Therese werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk. De vonk slaat onmiddellijk over, maar Carols echtgenoot neemt wraak door haar geschiktheid als moeder aan te vechten.
Aanvang: 20.15 uur
Entree: €8,00 – Vrienden van Filmhuis Borne: €5,00

EN VERDER

* Latin Social Night: Latin & Salsa feest - 10 december
Latin & Salsa feest voor iedereen die van gezelligheid en dansen houdt! Lekker samen swingen, de voetjes van de vloer, en plezier hebben. Met een workshop Bachata, homemade empenada's en muziekmaker DJ Ravin.
Aanvang: 20.00 uur
Entree: €3,00

* Vakantiebeurs: VakantieXperts Borne - 11 december
Een leuke vakantiebeurs georganiseerd door VakantieXperts Borne. Er zullen diverse reisorganisaties, verkeersbureaus en reis gerelateerde deelnemers aanwezig zijn. Ook worden er diverse presentaties gehouden. De entree is gratis.
Van 11.00-17.00 uur
Entree: gratis


* Sportgala Borne 2016 - 16 december 
Naast het kiezen van de beste sportvrouw en sportman wordt ook bekend welke team de beste sportploeg van het jaar is. Bovendien is er ook nog een aanmoedigingsprijs voor een jeugdig sporttalent en de beste jeugd -sportploeg.
Aanvang: 19.00 uur
De entree is gratis

* Kerst bridgedrive - 19 december
Voor de leden van de Bridge Sociëteit Borne wordt op 19 december een gezamenlijke kerstbridgedrive gehouden. Aansluitend op de Bridgedrive is er een gezellig samenzijn en een buffet.
Aanvang: 13.00 uur

 

* De Kerstherberg: 1e kerstdag - 25 december
Gezellig samen de dag doorbrengen onder het genot van lekkernijen en vermaak. En, voor wie dat wil is er aan het einde van de dag een kerstdiner. Het dagprogramma start om 11.30 uur, is vrij toegankelijk en duurt tot 17.00 uur.
De kerstmaaltijd start om 17.30 uur. De kosten voor de maaltijd bedragen: €11,00. Mensen die ‘s avonds willen mee eten kunnen zich voor 18 december opgeven via de receptie van Kulturhus Borne: bel 074 - 265 72 00 of mail naar receptie@kulturhusborne.nl
 

BORNSE PODIA & EVENEMENTEN

Natuurlijk is er nog veel meer te doen in de gemeente Borne! Neem eens een kijkje op www.uitinborne.nl dan ziet u in één klap hoe veelzijdig het programma van alle Bornse Podia samen is! Voor elk wat wils! Een kleine greep:

* Kerstmarkt Zenderen - 11 december
Ook dit jaar wordt er weer een gezellige, kleinschalige kerstmarkt met een grote diversiteit aan producten gehouden.
Aanvang: 12.00 uur
Entree: gratis

* IJsbaan Borne - 16 december t/m 7 januari
Winterse gezelligheid. Ook dit jaar heeft Borne rondom de feestdagen een ijsbaan op het Dorsetplein. Het Dorsetplein is dan weer het decor voor ijspret. 
Gehele dag geopend

* Shopping by Candlelight - 17 december
Een bijzondere combinatie van winkelen en genieten van een sfeervolle kerstambiance in het centrum van Borne.
Van 17.00-21.30 uur

Kulturhus Borne
Bezoekadres
Marktstraat 23
7622 CP Borne
Postadres
Postbus 110
7620 AC Borne

T. 074 - 265 72 00
F. 074 - 265 72 19

info@kulturhusborne.nl
Afmelden voor nieuwsbrief
Volg ons op Twitter