Bekijk deze e-mail in je browser
Gaat het dit jaar dan toch gebeuren? Het perspectief op een maatregelvrije lente en zomer stemt ons positief voor een 38e editie waarin we geen afstand meer tot elkaar hoeven te houden. Wij zetten in ieder geval in op een festival waar we grenzeloos kunnen gaan genieten!

Ondertussen gaat ons hart uit naar alle inwoners van Oekraïne en alle anderen die in én rondom een oorlogsgebied wonen. Ook wij zijn diep geschokt door alle ontwikkelingen en maken ons grote zorgen over de gevolgen. Het voelt hierdoor dubbel om met de organisatie van een festival bezig te zijn, maar het herinnert ons er ook aan dat we het leven en onze vrijheid moeten vieren wanneer het kan.
 
In deze nieuwsbrief vertellen we je meer over de locatie voor de aankomende editie en geven we je een tipje van de sluier voor het programma.
foto: Jean Philipse

BOULEVARD IN ZUIDERPARK

We zijn erg blij dat we vorig jaar ons festivalhart konden opzetten in het Zuiderpark en onze 37e editie toch plaats kon vinden. Voor de 38e editie blijven we nog even op het Zuiderpark, waar we inzetten op een intiemer en compacter festivalhart. Door alle verbouwingen en de herbeplanting van de bomen op en rond de Parade is het komend jaar niet mogelijk om hier een volledig terug te keren.

Maar, helemaal weg van de Parade blijven we niet. Waar in het Zuiderpark de programmering vooral overdag en in de vroeg avond plaats zal vinden, sluiten we de dag af op de Parade. Hier komt namelijk onze grote theater- en muziektent (het BLVRD Theater) te staan.
Trailer A Tale of Two Cities - Ben Duke

TIPJE VAN DE SLUIER: A TALE OF TWO CITIES - Lost Dog Dance

Het lezen van A Tale of Two Cities van Charles Dickens als tiener heeft artistiek directeur Ben Duke geïnspireerd tot het maken van zijn gelijknamige nieuwe voorstelling, die 17 februari in wereldpremière is gegaan. Door middel van ‘contemporary dance’ en theater wordt het verhaal over de jonge Franse vrouw Lucie Manette vertaalt naar het podium. Zij maakt een documentaire over haar familie, om tot antwoorden te komen over wat er in het verleden met haar is gebeurd. Het verhaal speelt zich af in de ‘Two Cities’ Parijs en Londen. De vorm van deze voorstelling geeft je de kans om vanuit een heel ander perspectief naar de personages en het verhaal uit het boek te kijken. 'Did it really happen?’ is de vraag die zowel Lucie als de kijker bezig blijft houden.
 
'A triumphant theater-dance interpretation of the Dickens classic that offsets complexity with out-loud laughs'
★★★★ The Guardian

Ben Duke is één van de bevestigde namen die je dit jaar op Theaterfestival Boulevard gaat zien. A Tale Of Two Cities beleeft de Nederlandse première tijdens het festival! 

TERUGBLIK 2021

We kunnen niet wachten tot de 38e editie van ons festival weer van start gaat. Tot die tijd kijken we graag terug naar voorgaande edities, om dat festivalgevoel weer even te herbeleven. Kijk je met ons mee naar 2021?
Aftermovie Theaterfestival Boulevard 2021
Twitter
Facebook
Website
Instagram
LinkedIn
Copyright © 2022 Theaterfestival Boulevard, All rights reserved.
We sturen u deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld op de website van Theaterfestival Boulevard.

Ons adres is:
Theaterfestival Boulevard
PO Box 1704
Sint Josephstraat 18
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 5211NJ
Netherlands

Add us to your address book


Meld je af voor deze nieuwsbrief