Nieuwsbrief maart 2012 - Hermitage Amsterdam

7 years ago


Text only:


Nieuwsbrief maart 2012


ProgrammaVerlengd tot en met 15 juni 2012: Rubens, Van Dyck & Jordaens


Activiteiten maart


Instaprondleidingen


Restaurantweek 2012 in Café-restaurant Neva

 


Verlengd tot en met 15 juni 2012: Rubens, Van Dyck & JordaensDe tentoonstelling Rubens, Van Dyck & Jordaens. Vlaamse schilders uit de Hermitage is verlengd tot en met 15 juni 2012.

Frans Snijders (1579–1657), Vogelconcert, 1630–1650, olieverf op doek, 136,5 x 240 cm.

© State Hermitage Museum, St PetersburgVanaf 16 juni is de tentoonstelling Impressionisme: sensatie & inspiratie. Favorieten uit de Hermitage te zien. Topstukken van baanbrekers als Claude Monet, Camille Pissarro, Pierre-Auguste Renoir en Alfred Sisley zijn te zien samen met werk van andere invloedrijke Franse schilders uit de tweede helft van de negentiende eeuw als Eugène Delacroix en Jean-Léon Gérôme. Het contrast tussen de verschillende kunststromingen is een belangrijk aspect van de tentoonstelling. Zo wordt de ‘sensatie’ van het impressionisme zichtbaar en concreet; de stroming die een nieuw tijdperk zou inluiden. Alle schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken komen uit de collectie van de Hermitage St.-Petersburg. Een dergelijk veelzijdig overzicht uit deze periode is zelden in Nederland te zien.>> Lees verder


 


Activiteiten maartProgrammering tijdens de verlengde openstelling


Activiteiten op woensdag, verschillende tijden
Liturgische concerten op zondag, twee keer per maand
Familieateliers in de Hermitage voor Kinderen


Er worden momenteel geen lezingen op zaterdag aangeboden.Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs, tenzij anders is vermeld!Woensdag 7 maart, 20 uur, kerkzaalBrel in de Hermitage: Nuttelozen van de NachtMuziekDe Nuttelozen van de Nacht bieden een theaterprogramma met de beroemde liederen van de Vlaamse meester Jacques Brel. Zangers en zangeressen worden begeleid door accordeon, contrabas en gitaar.

 Woensdag 14 maart, 18 uur, tentoonstellingVerhaal op zaalActiviteitToelichting op de hoogtepunten uit de tentoonstelling door gidsen van de Hermitage Amsterdam.Woensdag 21 maart, 16 uur, kerkzaalOor leest doorActiviteitWouter van Oorschot (uitgever) leest voor uit verhalen van Gogol en Tsjechov.

 Zondag 25 maart, 14 uur, kerkzaalNederlands ConcertkoorMuziekEen liturgisch programma met onder andere werken van de Hongaarse componist Zoltán Kodály, uitgevoerd door de vrouwelijke leden van het Nederlands Concertkoor. Onder leiding van gastdirigent Beni Csillag.

 Woensdag 28 maart, 18.30 uur, Café-restaurant NevaNeva & Vlaamsch BroodhuysCulinairRicardo van Ede, chef-kok Neva en Dimitri Roels, oprichter Vlaamsch Broodhuys, nemen u mee in de wereld van de eerlijke grondstoffen en producten. Van het mooiste zuurdesembrood tot Belgische klassiekers in een nieuw jasje, met een bijzondere wijnselectie van Ruben Stelma, restaurantmanager Neva. Kosten € 59 per persoon, inclusief wijn, spijzen, water, koffie of thee met friandises.Uitsluitend op reservering via www.neva.nl of 020-530 74 83.Zaterdag 31 maart, 14 uur, entreefoyerSchilderen als RubensFamilieatelierTreed in de voetsporen van de Vlaamse meesters tijdens de familieateliers. Voor grote en kleine kinderen, met ouders, oppas en verzorgers; iedereen is welkom bij de familieateliers. Vanaf 6 jaar.

Aanmelding via kinderateliers@hermitage.nl, kosten € 8 (vaste prijs voor jong en oud), exclusief entree tentoonstelling = gratis t/m 16 jaar. Betalen en verzamelen bij de Kinder Cadeau Winkel. Het is niet toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen.


 


InstaprondleidingenOp zaterdag 10 en zondag 11 maart biedt de Hermitage Amsterdam bezoekers de mogelijkheid om op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling de instaprondleidingen gratis te volgen. Op zaterdag is er om 12 en 14 uur een Nederlandstalige rondleiding, op zondag om 14 uur een Engelstalige. Er is plaats voor maximaal 15 personen per rondleiding. Aanmelding kan op de dag zelf bij de kassa.Vanaf 16 juni kunt u bij de tentoonstelling Impressionisme: sensatie & inspiratie weer instaprondleidingen volgen.

Foto Jørgen Koopmanschap


 


Restaurantweek 2012 in Café-restaurant NevaVan maandag 5 tot en met zondag 11 maart is het Restaurantweek en serveren duizend restaurants een driegangendiner voor de speciale prijs van € 27,50 en een driegangenlunch voor € 22,50. Café-restaurant Neva doet ook mee en biedt u een heerlijk diner. Voor reserveringen klik hier.

Foto Jørgen Koopmanschap


Publieksinformatie


Openingstijden


Dagelijks 10-17 uur en op woensdag tot 20 uur


AdresAmstel 51

Amsterdam


Voor meer informatie0900-HERMITAGE (0900-437648243) lokaal tarief
www.hermitage.nl


U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u in het verleden aangegeven heeft deze te willen ontvangen. Indien u geen nieuwsbrieven van de Hermitage Amsterdam meer wilt ontvangen klik dan hier en u wordt automatisch uitgeschreven.Woensdag 7 maart


Brel in de Hermitage: Nuttelozen van de nachtWoensdag 14 maart


Verhaal op zaalWoensdag 21 maart


Oor leest doorZondag 25 maart


Nederlands ConcertkoorWoensdag 28 maart


Neva & Vlaamsch BroodhuysZaterdag 31 maart


Schilderen als RubensFamilieaterlierzaterdag 31 maart


Hermitage.nl

Categories: Art weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019