Nieuwsbrief Art.1 Midden Nederland / Maart 2018
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie

JAARRAPPORTAGE 2017: MELDINGEN EN ACTIVITEITEN

 

De verantwoording over onze werkzaamheden in 2017 is af. De afgelopen weken zijn we druk geweest met onze Jaarrapportages 2017 over meldingen en activiteiten van het afgelopen jaar. Inmiddels hebben we alle gemeenten van de provincie Utrecht, onze resultaten gestuurd. De rapportages en onze infographic is nu openbaar en voor iedereen te lezen!

lees meer>
Op dinsdag 20 maart jl. organiseerde Art.1 Midden Nederland het symposium 'Cultuursensitief werken' met diverse workshops, bekijk HIER alle foto's!

UITSTERFBELEID WOONWAGENSTANDPLAATSEN GEMEENTE UTRECHTSE HEUVELRUG VEROORDEELD


Eind februari deed het College voor de Rechten van de Mens uitspraak in een zaak tussen gemeente Utrechtse Heuvelrug en een inwoner. Het College is in haar oordeel zeer kritisch en meent dat de gemeente een verboden onderscheid heeft gemaakt op grond van ras door uitsterfbeleid te voeren op woonwagenstandplaatsen.   

lees meer>

NATIONAL GEOGRAPHIC ERKENT EIGEN RACISTISCHE VERLEDEN


National Geographic gaat in zijn april-editie door het stof vanwege de racistische artikelen in het blad door de jaren heen. Het tijdschrift is deze maand geheel gewijd aan racisme en voor die gelegenheid liet het onderzoek doen naar zijn eigen verleden. "Het doet me pijn om de vreselijke verhalen uit het verleden van dit blad te delen. Maar toen we besloten deze april-editie aan het onderwerp ras te wijden, leek het ons nodig ons eigen verleden te onderzoeken voordat we naar anderen kijken", schrijft hoofdredacteur Susan Goldberg.

lees meer>
In De Lieve Vrouw (Amersfoort) vertoonde we op 7 maart jl. de film 'Ik alleen in de klas' met na afloop een gesprek, bekijk HIER alle foto's!

“ALLEN DIE ZICH IN NEDERLAND BEVINDEN, WORDEN IN GELIJKE GEVALLEN GELIJK BEHANDELD. DISCRIMINATIE WEGENS GODSDIENST, LEVENSOVERTUIGING, POLITIEKE GEZINDHEID, RAS, GESLACHT OF OP WELKE GROND DAN OOK, IS NIET TOEGESTAAN.”

Onze bestuursvoorzitter Willibrord de Graaf verzorgde op 22 februari jl. het college 'Houdbaarheid van democratie' in De Kargadoor, bekijk HIER alle foto's!

ANTI-RACISM PLAYLIST OP SPOTIFY


De organisatie van de European Action Week Against Racism 2018 heeft een Spotify playlist met antiracistische liedjes samengesteld, evenals liedjes die oproepen tot eenheid en een vreedzame wereld.

luister hier>

'BI-SEKSUALITEIT WORDT NIET ALS EEN ECHTE SEKSUELE ORIËNTATIE GEZIEN'


Biseksuelen worden minder geaccepteerd en biseksualiteit wordt niet serieus genomen. Dat zijn conclusies uit het promotie-onderzoek van Jantine van Lisdonk van de Vrije Universiteit, waarvoor zij met homo- en biseksuelen sprak over intolerantie.

lees meer>

AANMELDING GEOPEND: TRAINING ‘JEZELF ZIJN ALS MOSLIM IN UTRECHT'

 

Wat is de plek van een moslim in een niet-islamitisch land? Zijn contacten met niet-moslims verboden volgens de Islam? Wat betekent jihad? Hoe ga je om met islamofobie? Al deze vragen worden beantwoord tijdens de training ‘Jezelf zijn als moslim in Utrecht’ van Art.1 Midden Nederland (Art.1 MN) en Islam Kenniscentrum en die start in april.

lees meer>
Sinds eind februari worden bezoekers in Amersfoort kleurrijk ontvangen op het stationsplein! Bezoekers kunnen op het Stationsplein nu ook zien dat Amersfoort regenboogstad is.

TOLERANTIEPRIJS 2018: KANDIDATEN GEZOCHT!


De gemeente reikt elk jaar de Tolerantieprijs uit. De prijs is voor mensen, bedrijven en andere organisaties die zich op een creatieve manier inzetten voor een verdraagzame samenleving. Met activiteiten die mensen verbinden op het gebied van cultuur, sport, onderwijs en economie. Vanaf dit jaar is Art.1 MN organisator van de uitreiking van Tolerantieprijs van Gemeente Utrecht en vanaf nu kunnen kandidaten worden aangemeld!

lees meer>
MELD DISCRIMINATIE OF ONGELIJKE BEHANDELING

AGENDA

04/05/2018 Nationale Dodenherdenking
05/05/2018 Bevrijdingsdag
05/05/2018 Bevrijdingsfestival Utrecht
17/05/2018 IDAHOT (Internationale Dag tegen Homo-, Bi- en Transfobie)
VRAAG GASTLES OF TRAINING AAN

VACATURES

Stagiair(e) communicatie
 
Art.1 Midden Nederland | Kaap Hoorndreef 42 | 3563 AV Utrecht 
info@art1middennederland.nl | 030-232 86 66

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden

Copyright © 2018 Art.1 Midden Nederland
Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by MailChimp