NIEUWSBRIEF

Maart 2019
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie
Kandidaten gezocht voor de Tolerantieprijs 2019! 
De Tolerantieprijs is voor mensen, bedrijven en organisaties die zich op een creatieve en inspirerende manier inzetten voor een verdraagzame Utrechtse samenleving. Met activiteiten die mensen verbinden op het gebied van cultuur, sport, onderwijs en economie. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht en ontvangt een geldbedrag van €5.000,-. Voordragen van kandidaten kan nog tot en met woensdag 27 maart a.s. via een online formulier.

VRIJDAGAVOND STILLE TOCHT VOOR SLACHTOFFERS AANSLAG UTRECHT

 

Voor de slachtoffers van de aanslag in een Utrechtse tram van afgelopen maandag wordt vrijdagavond (22/03) een stille tocht georganiseerd. Het initiatief komt van een groep Utrechters. De tocht begint om 19.00 uur. De route loopt vanaf de omgeving Jaarbeursplein, bij Utrecht Centraal Station, naar het 24 Oktoberplein waar de aanslag plaatsvond. De eerste mensen zijn om 18.30 uur bij het verzamelpunt.

lees meer>

COLUMN FUNDA MÜJDE: VROUWEN IN DE SCHIJNWERPERS

 

In februari was cabaretière Funda Müjde een van de sprekers tijdens de uitreiking van de ‘Vrouw in de Media Awards 2018’ in Utrecht. Zij sprak een column uit over haar ervaringen met redacties van TV-programma’s. Hieronder vindt u de tekst van haar column.

lees meer>

DISCRIMINATIE TRANSGENDER EN INTERSEKSE PERSONEN WETTELIJK VERBODEN

 

Het wordt bij wet verboden om transgender en intersekse personen te discrimineren. Een meerderheid van de Eerste Kamer stemde voor een uitbreiding van de Algemene wet gelijke behandeling (Awgb). De wet wordt aangevuld met een verbod op discriminatie op grond van genderidentiteit, genderexpressie en geslachtskenmerken.

lees meer>
Op maandag 11 maart jl. moesten wij plotseling afscheid nemen van onze directeur Mieke Janssen. Lees HIER haar In Memoriam.

“ALLEN DIE ZICH IN NEDERLAND BEVINDEN, WORDEN IN GELIJKE GEVALLEN GELIJK BEHANDELD. DISCRIMINATIE WEGENS GODSDIENST, LEVENSOVERTUIGING, POLITIEKE GEZINDHEID, RAS, GESLACHT OF OP WELKE GROND DAN OOK, IS NIET TOEGESTAAN.”

VACATURE: OFFICE MANAGER (20 UUR P/W)

 

Ben jij een proactief organisatietalent, administratief erg sterk, gastvrij, betrokken en vind je het tof om het centrale punt van de organisatie te zijn? Dan ben jij wellicht de perfecte kandidaat voor onze vacature ‘Office Manager’! Solliciteren kan tot uiterlijk 10 april a.s.

lees meer>
Op 21 maart is het Wereld Downsyndroomdag. Jaap en Benjamin hebben gekeken hoe mensen reageren als ze een medewerker in een frietzaak in Utrecht met het downsyndroom belachelijk maken.
MELD DISCRIMINATIE OF ONGELIJKE BEHANDELING

AGENDA

04/05/2019 Nationale Dodenherdenking
05/05/2019 Bevrijdingsdag
05/05/2019 Bevrijdingsfestival Utrecht
17/05/2019 IDAHOT (Internationale Dag tegen Homo-, Bi- en Transfobie)
VRAAG GASTLES OF TRAINING AAN

VACATURES


 
Art.1 Midden Nederland | Kaap Hoorndreef 42 | 3563 AV Utrecht 
info@art1middennederland.nl | 030-232 86 66

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden

Copyright © 2019 Art.1 Midden Nederland
Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp