NIEUWSBRIEF

Maart 2020
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie

DE IMPACT VAN DE CORONACRISIS OP DE KWETSBAREN IN ONZE SAMENLEVING


Het coronavirus en de verspreiding daarvan domineren deze weken het nieuws en hebben een grote impact op onze samenleving. We moeten ons gedrag en manier van leven grondig herinrichten om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk te beperken. De maatregelen die hiervoor worden getroffen, hebben natuurlijk voor ieder van ons gevolgen, maar ze treffen specifiek de kwetsbaren in onze samenleving zoals mensen met een beperking, psychiatrisch patiënten, ouderen, dak- en thuislozen, vluchtelingen en bevolkingsgroepen met een (financiële) achterstandspositieWelke zorgen leven er onder de kwetsbaren in onze samenleving en welke zorg is er voor hen beschikbaar in tijden van deze crisis?

Educatief medewerker in opleiding Noor Blaas schreef hier een essay over. 
Lees het hier>
NIEUWE WEBSITE 

Graag hadden wij op onze jubileumviering op 24 maart onze nieuwe website willen lanceren. Tien jaar Art.1 MN, dat verdient wel even een nieuw jasje! De viering kon helaas niet doorgaan, maar we hebben nog wel een prachtige nieuwe website voor jullie. Deze willen we nu lanceren op aanstaande dinsdag 7 april om 11.00 uur. We zijn zo trots op de nieuwe website dat we er wel even een momentje van willen maken. We tellen vanaf nu dan ook elke dag af met een leuk weetje of onthulling over onze nieuwe website via onze Facebook-pagina. Dus nodig je vrienden uit voor dit evenement! Are you ready for the launch?!

Lees meer>

SCHOLIEREN EN STUDENTEN ERVAREN MEER DISCRIMINATIE
 

Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat vooral jongeren met een migratieachtergrond en LHBTI'ers veel te maken hebben met discriminatie. Het aantal LHBTI-scholieren of -studenten dat door discriminatie is gestopt met een opleiding ligt bijna drie keer zo hoog als gemiddeld.

Lees meer>

ZO HELPEN UTRECHTERS ELKAAR IN TIJDEN VAN CORONA

Hulp aanbieden óf vragen via Facebook. Oppas nodig of iemand die boodschappen haalt? De Utrechtse horeca doneren hun voorraad. Utrechters komen met de meest hartverwarmende initiatieven om elkaar te helpen in deze lastige tijden.
 

Lees meer>

TOEGANKELIJKE UITLEG OVER CORONAVIRUS 


Het coronavirus roept veel vragen op en de informatie van de media is niet voor iedereen goed te begrijpen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn voor iemand die de Nederlandse taal niet goed beheerst, moeite heeft met lezen en/of vanwege een lichamelijke of verstandelijke beperking. Pharos heeft een toegankelijke voorlichting gemaakt. Deel de link ook vooral met mensen die het nodig hebben!

Lees meer>  

“ALLEN DIE ZICH IN NEDERLAND BEVINDEN, WORDEN IN GELIJKE GEVALLEN GELIJK BEHANDELD. DISCRIMINATIE WEGENS GODSDIENST, LEVENSOVERTUIGING, POLITIEKE GEZINDHEID, RAS, GESLACHT OF OP WELKE GROND DAN OOK, IS NIET TOEGESTAAN.”

ONLINE TRAININGEN


Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus leren en werken we nu grotendeels thuis. Wij werken hard aan online lessen en trainingen die jou, je leerlingen of kinderen, thuis kunnen volgen. Houd onze Facebook-pagina in de gaten voor updates! Heb je interesse in online coaching of training voor jezelf en jouw team? Vraag dan alvast naar de mogelijkheden voor trainingen op maat door op deze mail te antwoorden of het door het contactformulier in te vullen via onze website.

Lees meer>
 
IEDEREEN EEN STIGMA IN DE CORONACRISIS

Hanneke Felten beschrijft hoe het voelt om uitgesloten te worden, nu iedereen anderhalve meter afstand probeert te houden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Nu iedereen opeens weet hoe het voelt om gemeden te worden, levert dat misschien in de toekomst meer begrip op voor minderheden.

Lees meer>

GOED NIEUWS UIT ZEIST
 


De kogel is door de kerk: er komt een regenboogzebrapad in Zeist, net als in Utrecht! Maar dat is niet alles: de toiletten in het gemeentehuis van Zeist worden tevens genderneutraal.



Lees meer>

KIJK NAAR ELKAAR OM


In de huidige tijd is het belangrijk om naar elkaar om te kijken, vooral voor de kwetsbare mensen in onze samenleving. Gelukkig merken we dat veel mensen iets voor elkaar willen betekenen. Ook wij helpen graag en blijven goed bereikbaar via telefoon en e-mail. Wie geconfronteerd wordt met discriminatie en ongelijke behandeling, kan dit blijven melden. We willen iedereen de komende periode veel sterkte en liefde wensen. We moeten dit samen doen! 

Heb je zelf iets bedacht om anderen te helpen? Zet het op de kaart van RTVUtrecht! Het maakt niet uit of je een particulier, vereniging of bedrijf bent. Wil je weten hoe het werkt? Klik dan hier

Lees meer>
MELD DISCRIMINATIE OF ONGELIJKE BEHANDELING

AGENDA


02/04/2020 Werelddag autisme
24/04 - 23/05 Ramadan
29/04/2020 Internationale Dag van de Geleidehond

 
VRAAG GASTLES OF TRAINING AAN

VACATURES


Er zijn momenteel geen vacatures. 
Art.1 Midden Nederland | Kaap Hoorndreef 42 | 3563 AV Utrecht 
info@art1middennederland.nl | 030-232 86 66

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden

Copyright © 2020 Art.1 Midden Nederland
Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp