logo

23 maart 2023

NIEUWSBRIEF

Huffen op school 


Huffen, flutter, PEP-masker, blaasspelletjes. Als je taaislijmziekte heb, staan er dagelijks diverse fysio-oefeningen op het programma. Therapietrouw zijn is niet altijd even makkelijk. Als kinderen hun oefeningen op school doen in plaats van thuis, in hoeverre beïnvloedt dat hun gezondheid? Engelse onderzoekers zochten het uit. Je leest hun bevindingen in ons nieuwste onderzoeksresultaat.
 
Naar onderzoeksresultaat

Doctor drie!

De NCFS heeft een derde doctor in huis. Na Domenique in 2018 en Jacquelien begin dit jaar is nu collega Renate (foto: Evert Doorn) gepromoveerd. Vanuit het Amsterdam UMC welteverstaan. Trots! Ze verdedigde haar proefschrift over ‘Mucociliary clearance disorder’ vanmorgen op bewonderenswaardige wijze. Benieuwd naar de uitkomsten van haar vier jaar durende onderzoek? Díe lees je in ons nieuwsbericht.    

Nieuw: CF Vandaag

Ben jij werkzaam in het
CF-werkveld? Bijvoorbeeld als fysiotherapeut, CF-verpleegkundige, longarts of maatschappelijk werker? De NCFS lanceert – speciaal voor jou – een kwartaalnieuwsbrief.
Schrijf je in en je weet zeker dat je up-to-date bent én blijft op het gebied van zorg en onderzoek: van klinische studies tot subsidies.  
 

Trappen van Twente naar Brabant


Trappen, trappen, trappen op de pedalen! En onderweg overnachten én happen. Zaterdag 26 en zondag 27 augustus is het zover: Fietsen4AIR. Twee etappes van 120 km fietsen van Twente naar Brabant.
En de echte liefhebbers kunnen die twee keer 120 km nog verder uitbreiden. Allemaal met één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor mensen met taaislijmziekte. Er zijn nog 7 fietsfanaten nodig om het minimum aantal deelnemers te bereiken. Geef je mountainbike, racefiets of gravelbike een poetsbeurt en schrijf je vóór 1 april in voor dit mooie fietsevent.   
 
Meer info

NCFS-er gezocht


Je hebt een vlotte pen. Je blinkt uit in beeldbewerking. Adverteren op social kun je als de beste.
En van customer journeys opzetten word je blij. Vier keer ja? Solliciteer dan naar de functie 'Medewerker Communicatie & Marketing' en wie weet rijd jij straks door de bossen van Baarn naar je nieuwe werkplek bij de NCFS!
 
Bekijk vacature

70 jaar, donaties graag!


Ger Jenneskens zet zich op diverse manieren in voor de NCFS en dat doet hij niet zomaar. Hij is opa van een kleindochter met CF. 
Ook toen hij laatst jarig was, vroeg hij als cadeau donaties in zijn digitale NCFS-collectebus. Ger: “Ik mocht in goede gezondheid 70 jaar worden en dat is geen vanzelfsprekendheid, ik voel mij dan ook een bevoorrecht mens. Mijn hart gaat uit naar mensen met taaislijmziekte, de NCFS geeft hen zicht op een veel betere toekomst.”
Naar alle acties
doneren
doneren
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube
Spotify
Website
Copyright © 2023 Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website.

Our mailing address is:
Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting
Dr. A. Schweitzerweg 3a
Baarn, Ut 3744 MG
Netherlands

ROEKOE


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp