Nieuwsbrief mei 2012 - Hermitage Amsterdam

6 years ago


Text only:


Nieuwsbrief mei 2012


Programma200.000ste bezoeker Vlaamse meesters in Hermitage Amsterdam


Activiteiten mei


Extra lezingen!


Terras Café-restaurant Neva


Russische romantiek met het Residentie Orkest

 


200.000ste bezoeker Vlaamse meesters in Hermitage AmsterdamOnlangs heeft de Hermitage Amsterdam haar 200.000ste bezoeker ontvangen voor de tentoonstelling Rubens, Van Dyck & Jordaens. Uit handen van adjunct-directeur Paul Mosterd ontving deze bezoeker de prachtige tentoonstellingscatalogus. Bovendien verraste hotelpartner Accor de gelukkige met een weekendverblijf in Mercure Amsterdam Arthur Frommer voor twee personen.De tentoonstelling, tot en met 15 juni 2012 te zien, biedt een magistraal overzicht van 75 schilderijen en circa 20 tekeningen, waaronder talrijke meesterwerken van de grote drie van de Antwerpse school: Peter Paul Rubens, Anthonie van Dyck en Jacob Jordaens, en werken van bekende tijdgenoten.

Eveline Gommers (met haar partner Frans Brosens) uit Breda krijgt de prijzen overhandigd door adjunct-directeur Paul Mosterd.


 


Activiteiten mei

Woensdag 16 mei, 16 uur kerkzaalOor leest doorActiviteitUitgever Wouter van Oorschot (uitgever) leest voor uit verhalen van Gogol en Tsjechov.

 Woensdag 23 mei, 18.30 uur Café-restaurant NevaChocolaaaaCulinairChef kok Ricardo van Ede van Café-restaurant Neva daagt u uit! Hij maakt deze avond een menu met als hoofdingrediënt chocolade. Wat drinken we hierbij? Dat is de hamvraag voor sommelier Ruben Stelma. Laat u verrassen. Kosten € 59 per persoon, inclusief wijn, spijzen, water, koffie of thee met friandises.

Uitsluitend op reservering via www.neva.nl of 020-530 74 83.

 Zaterdag 26 mei, 14 uur Hermitage voor KinderenSchilderen als RubensFamilieatelierTreed in de voetsporen van de Vlaamse meesters tijdens de familieateliers. Voor grote en kleine kinderen, met ouders, oppas en verzorgers; iedereen is welkom bij de familieateliers. Vanaf 6 jaar.

Aanmelding via kinderateliers@hermitage.nl, kosten € 8 (vaste prijs voor jong en oud), exclusief entree tentoonstelling = gratis t/m 16 jaar. Betalen en verzamelen bij de Kinder Cadeau Winkel. Het is niet toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen.Zondag 27 mei, 14 uur kerkzaalOctagon EnsembleMuziekOnder leiding van Paul Valk voert het Octagon Ensemble de Musikalische Exequien van Heinrich Schütz uit. Uitvoering door 8 zangers, met kistorgel, viola da gamba en theorbe.Woensdag 30 mei, 18 uur tentoonstellingVerhaal op zaalActiviteitToelichting op de hoogtepunten uit de tentoonstelling door gidsen van de Hermitage Amsterdam.


 


Extra lezingen!

Vrijdag 18 mei, 13.30 uur auditoriumIn het kader van de eerste Nationale Vogelweek organiseert de Hermitage Amsterdam in samenwerking met Vogelbescherming Nederland een lezing van ornitholoog Nico de Haan over de vogels op het schilderij Het vogelconcert van Frans Snyders.Zondag 10 juni, 14 uur auditoriumEen speciale lezing van Nelleke Noordervliet in het kader van het verschijnen van haar nieuwe boek Vrij man. Over de geschiedenis van Menno Molenaar, jurist, arts, dubbelspion. Plaats van handeling: de Republiek der Zeven Verenigde Provinciën en de Nieuwe Wereld. Tijd: halverwege de Gouden Eeuw, de oorlog met Engeland….


 


Terras Café-restaurant NevaIn een beschutte hoek aan de achterzijde van de Hermitage is een groot en zonnig terras. In deze prettige ambiance ontmoeten museumbezoekers, passanten, buurtbewoners, toeristen en jonge ondernemers elkaar. Op de zonnige dagen van het jaar is het terras geopend; tot en met eind september.
 


Russische romantiek met het Residentie OrkestGraag verwelkomt het Residentie Orkest u tijdens één van de Russische romantiek-concerten. De Chinese topdirigente Xian Zhang opent de avond met Debussy’s Prélude à l’après-midi d’un faune, een van de meest revolutionaire werken uit de late negentiende eeuw. Daarna klinkt het zangerige klarinetconcert dat Mozart nagenoeg op zijn sterfbed voltooide. Klarinettist Hans Colbers neemt de solopartij voor zijn rekening. Na de pauze klinkt de vierde symfonie van Tsjaikovski: één meeslepende brok Russische romantiek.

Xian Zhang, foto Stephanie BergerKortingSpeciaal voor u als nieuwsbrieflezer van de Hermitage Amsterdam biedt het Residentie Orkest 20% korting op uw concertkaarten voor Russische romantiek. U kunt uw kaarten tijdens kantooruren reserveren bij de kassa van de Dr Anton Philipszaal op nummer 070 – 8800 333 o.v.v. Hermitage aanbieding. Online kaarten bestellen met deze code is niet mogelijk.Vrijdag 1 juni 20.15 uur>> Lees verder voor meer informatieZaterdag 2 juni 20.15 uur>> Lees verder voor meer informatie

Foto Simon van Boxtel


Publieksinformatie


Openingstijden


Dagelijks 10-17 uur, woensdag tot 20 uur


AdresAmstel 51

Amsterdam


Voor meer informatie0900-HERMITAGE (0900-437648243) lokaal tarief
www.hermitage.nl


U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u in het verleden aangegeven heeft deze te willen ontvangen. Indien u geen nieuwsbrieven van de Hermitage Amsterdam meer wilt ontvangen klik dan hier en u wordt automatisch uitgeschreven.Woensdag 16 mei


Oor leest doorVrijdag 18 mei


Wat hoor ik daar?Woensdag 23 mei


ChocolaaaaZaterdag 26 mei


Schilderen als RubensZondag 27 mei


Octagon EnsembleWoensdag 30 mei


Verhaal op zaalmeerFamilieatelierzaterdag 26 meimeer


Hermitage.nl

Categories: Art weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019