Nieuwsbrief Art.1 Midden Nederland / Mei 2017
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie

#ENJIJDAN?! IN VEENENDAAL (24/05/2017)


Op woensdag 24 mei a.s. organiseert Art.1 MN in samenwerking met de Gemeente Veenendaal, Veense Jongerenraad en Diversiteitsraad Veenendaal het evenement #enjijdan?!. We hopen op de komst van veel jonge inwoners van Veenendaal. De dialoogbijeenkomst start om 17.30 uur.

lees meer>

UITNODIGING: 20/06 DINSDAG QUIZDAG (MIDZOMERGRACHT FESTIVAL)


Dinsdag Quizdag. Het spits is er af. Het is bijna vrijdag en je kan nog wat winnen ook! Kom met ons quizzen en leer stiekem veel. Genderneutraal toilet op het werk? Ongepaste vragen bij het koffiezetapparaat? Meneer, mevrouw of toch iets anders? In deze quiz hoor je er alles over. Neem je collega’s mee! Toegang is gratis. Start om 20.00 uur in De Kargadoor (Oudegracht 36, Utrecht).

lees meer>
Met droefheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Annie Brouwer-Korf, oud-burgemeester van Amersfoort en Utrecht. Wij danken haar voor haar grote inzet, in het bijzonder haar inzet voor minderheden. Wij wensen haar naasten veel sterkte met dit verlies.

HOGER OPGELEIDE MIGRANTENJONGEREN POSITIEF OVER TOEKOMST


Hoger opgeleide jongeren in Nederland hebben dezelfde toekomstplannen, of ze nu van Nederlandse afkomst zijn of een migratieachtergrond hebben. Het opleidingsniveau van hun ouders is een veel belangrijkere factor voor hun toekomstbeeld dan afkomst.

lees meer>

TOOLKIT VOOR GENDERNEUTRALE TOILETTEN


Op woensdag 17 mei, de Internationale Dag tegen Homo-/Bi-/Transfobie, presenteerde Transgender Netwerk Nederland (TNN) in het Utrechtse Stadskantoor de ‘Toiletkit’. Een handzame toolkit voor iedereen die van seksegescheiden toiletten af wil. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan wethouder Diepeveen en het Midzomergracht Festival.

lees meer>
Op 5 mei jl. was Art.1 MN aanwezig op het Bevrijdingsfestival Utrecht.
Bekijk HIER onze foto's!

“ALLEN DIE ZICH IN NEDERLAND BEVINDEN, WORDEN IN GELIJKE GEVALLEN GELIJK BEHANDELD. DISCRIMINATIE WEGENS GODSDIENST, LEVENSOVERTUIGING, POLITIEKE GEZINDHEID, RAS, GESLACHT OF OP WELKE GROND DAN OOK, IS NIET TOEGESTAAN.”

MOSLIMA WORDT NIET GEHOLPEN IN SNACKBAR | BONDGENOTEN (+ English subtitle)
Dit filmpje, opgenomen in een snackbar in Amersfoort, is een sociaal experiment van Youtube-kanaal Bondgenoten. Ze onderzoeken hoe mensen reageren op asociaal gedrag.

RADICALISERING VOORKOMEN


Hoe kunnen professionals voorkomen dat iemand radicaliseert? Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS) publiceerde dertien praktijkvoorbeelden die de afgelopen tien jaar in Nederland zijn toegepast om radicalisering van jongeren tegen te gaan.

lees meer>

ANNIE BROUWER-KORF PRIJS 2017


Annie Brouwer-Korf prijs winnen? Een activiteit/project dat innovatief is en positief bijdraagt aan de integratie, emancipatie en/of acceptatie van de LHBTI-gemeenschap binnen de gemeente Utrecht!

lees meer>
Zaterdag 20 mei ging de tweede Walk of Love door het centrum van Utrecht. Ook Art.1 MN was aanwezig. Bekijk HIER een aantal foto's!
MELD DISCRIMINATIE

AGENDA

24/05/2017 #enjijdan?! (Veenendaal)
16/06/2017 Midzomergracht Festival
18/06/2017 Parkdag 2017 (MZG)
20/06/2017 Dinsdag Quizdag (MZG)
VRAAG TRAINING AAN

VACATURES

Stagiair(e) communicatie
 
Art.1 Midden Nederland | Kaap Hoorndreef 42 | 3563 AV Utrecht 
info@art1middennederland.nl | 030-232 86 66

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden

Copyright © 2017 Art.1 Midden Nederland
Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by MailChimp