Nieuwsbrief mei 2017 - Hermitage Amsterdam

1 year ago


Text only:Nieuwsbrief mei 2017


1917. Romanovs & Revolutie trekt veel bezoekers

De tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie. Het einde van een monarchie. is een groot succes. Veel bezoekers uit binnen- en buitenland bekijken en beleven de luxe en de tragiek van de laatste tsaar en zijn familie en de onwaarschijnlijke gebeurtenissen van 1917. Al in de zesde week, op 15 maart 2017, mocht directeur Cathelijne Broers de 50.000ste bezoeker verwelkomen. Dit was sinds 2013 niet meer zo snel na de opening van een tentoonstelling gebeurd. De gelukkige was Alida Tap uit Rijswijk, een trouwe bezoeker. Zij kon een gratis catalogus en een gesigneerd boek van Helen Rappaport mee naar huis nemen. We kijken uit naar de 100.000ste bezoeker, die we begin mei verwachten.

De catalogus gaat binnenkort zijn derde druk beleven.

©Foto Janiek Dam

De Hollandse Meesters: ze komen!

Er is lang naar uitgekeken, in oktober is het dan zover: voor het eerst in haar bestaan haalt de Hermitage Amsterdam vele Hollandse Meesters uit de beroemde collectie in St.-Petersburg naar Nederland. Maar liefst drieënzestig werken van vijftig schilders komen naar Amsterdam. Een buitengewone tentoonstelling, die de schilderijen voor het eerst in driehonderdvijftig jaar weer even ‘thuis’ brengt.

Het wordt een feest van herkenning en ontdekking. Met zes schilderijen van Rembrandt, en bijna alle grote namen uit de zeventiende eeuw. Er zijn wereldberoemde schilderijen te zien, zoals Rembrandts Flora en Jonge vrouw met oorbellen, een van Frans Hals’ vermaarde mannenportretten en De Nieuwmarkt in Amsterdam van Bartholomeus van der Helst. Maar er is ook plaats voor tegenwoordig minder bekende schilders. Gezamenlijk maken zij een prachtige tentoonstelling, een dwarsdoorsnede van de Gouden Eeuw van de Nederlandse schilderkunst.

​​​​​​​

Het wonder van Amsterdam

In de zomer van 2017 opent de Hermitage Amsterdam een nieuwe presentatie: Het wonder van Amsterdam. In deze panoramashow beleeft u de geschiedenis van Amsterdam vanaf het ontstaan tot nu. Een ware attractie, waarin met de nieuwste projectietechnieken historische beelden, films, schilderijen en animaties uit onder andere het Stadsarchief en het Amsterdam Museum samen komen.

Het zeventiende-eeuwse gebouw van de Hermitage Amsterdam, aan de oever van de Amstel, speelt een centrale rol. Langs deze plek schilderde Jacob van Ruisdael ooit zijn Gezicht op de Binnenamstel van Amsterdam, en deden Rembrandt en Mondriaan inspiratie op. En de groten der aarde kwamen hier voorbij, van Peter de Grote en Napoleon tot aan Winston Churchill en The Beatles.

Deze unieke ervaring is mogelijk gemaakt door een speciale bijdrage van onze founder, de BankGiro Loterij. Wist u overigens, dat u de Hermitage kunt steunen door in de loterij mee te spelen? Kijk hier voor meer informatie.

WIN: De gloed van Sint-Petersburg van Jan Brokken

Jan Brokken, bekend van De vergelding en Baltische zielen, en nu ook van zijn bijdrage aan de audiotour van 1917. Romanovs & Revolutie, bracht vorig jaar De gloed van Sint-Petersburg uit. In dit boek beschrijft hij de culturele geschiedenis van Sint-Petersburg aan de hand van zijn eigen ervaringen in de stad, nu en veertig jaar geleden. Zijn wandelingen door heden en verleden roepen de geest op van dichters en dissidenten, van gekken en genieën, van wanhopigen en geliefden. Met Achmatova, Mandelstam, Brodsky, Dostojevski, Toergenjev, Nabokov, Tsjaikovski, Rachmaninov, Stravinsky en vele anderen.

Dit prachtige boek is te koop in de Museumshop van de Hermitage Amsterdam. Maar speciaal voor u hebben we nu in samenwerking met uitgeverij Atlas Contact een exemplaar dat u kunt winnen. Mail naar nieuwsbrief@hermitage.nl en vermeld ‘Winactie Jan Brokken’ in de onderwerpregel. Dat is alles!

Taxi Electric doneert voor elke rit aan de Hermitage voor Kinderen

Taxi Electric, de eerste elektrische taxiservice van Europa, is sinds kort taxipartner van de Hermitage Amsterdam. De missie is om de taximarkt (milieu)vriendelijker te maken. Taxi Electric onderneemt voor een betere wereld, sociale impact telt meer dan veel winst.

Reserveer nu uw taxi van en naar de Hermitage via Taxi Electric. De Hermitage voor Kinderen ontvangt een bijdrage per rit. Dus als u met de taxi gaat, denkt u dan aan het milieu en de Hermitage en bestel Taxi Electric! Download de app en ervaar de goede service, telefonisch reserveren kan uiteraard ook, via 088 100 44 44.

Activiteiten

Gratis entree op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor 1917. Romanovs & Revolutie, tenzij anders vermeld. Bekijk informatie over het cursusaanbod op de website.

Koren

Miserere Nobis

Moderato Cantabile o.l.v. Nana Tchikhinashvili

Zondag 21 mei, 14 uur

Concerten

Eleonore Pameijer & Martijn Willers

o.a. Prokofjev en Rachmaninov

Zondag 14 mei, 14 uur

Talkshow Ruslandgasten

Sjeng Scheijen, slavist en cultuurhistoricus

Zondag 28 mei, 14 uur

Even opfrissen: ticketprijzen 1917. Romanovs & Revolutie

Prijzen geldig tot en met 17 september 2017

Gratis audiotour bij uw entreebewijs

Bezoekers vanaf 12 jaar€ 17,50Groepen vanaf 15 pers€ 15CJP€ 14Stadspas€ 10Museumkaart
BankGiro Loterij VIP Kaart€ 2,50 (toeslag)Kinderen tot 12 jaar
Vrienden
I amsterdam City Cardgratis

Overige kaarten, zoals de ANWB-pas of de Ooievaarspas, zijn niet geldig als toegangsbewijs. Wij hanteren geen 65-plus- of studentenkorting.


Vrienden


Vriendenpagina
Meld een vriend aan
Doe een Vriendenlidmaatschap cadeau

Bezoekersinformatie


Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten op 25 december 2016


Adres

Amstel 51
Amsterdam


Voor meer informatie

020 530 87 55

www.hermitage.nl


Sponsors


Opmerking

U ontvangt deze mail omdat u heeft aangegeven de nieuwsbrief van de Hermitage Amsterdam te ontvangen. U kunt zich hier uitschrijven. Wijzigingen kunt u doorgeven door te antwoorden op deze mail.


>;;;;

Hermitage.nl

Categories: Art weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019