Stichting De Letselschade Raad

De Letselschade Raad werkt met alle betrokken partijen aan een beter proces van afwikkeling van letselschade. Gezamenlijk streven zij naar meer harmonie, openheid, respect en verbetering van het schaderegelingsproces. Dit alles in het belang van mensen met letselschade.

Inventarisatie AVG-vraagstukken 

Sinds de inwerkingtreding van de AVG op 25 mei 2018, komen er bij De Letselschade Raad regelmatig vragen binnen over hoe om te gaan met bepaalde obstakels waar men nu in de afwikkeling van letselschadezaken tegen aan loopt. De Letselschade Raad wil inventariseren welke vragen er leven om te bezien of hier vanuit De Letselschade Raad initiatieven moeten worden ondernomen. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een FAQ op de site van DLR. Om die reden verzoeken wij u om problemen / vragen waar u in uw afwikkelingspraktijk / u als professional in de letselschadebranche tegenaan loopt, bij ons te melden. Dit kan per e-mail op info@deletselschaderaad.nl .
 

Nieuw: Klanttevredenheidsonderzoek voor de letselschadebranche!


In 2018 is De Letselschade Raad een samenwerking aangegaan met onderzoeksbureau Tevreden.nl. Het doel van deze samenwerking was om alle belangenbehartigers binnen de letselschadebranche te kunnen faciliteren met een optimale en uniforme onderzoeksmethode om hun cliëntervaringen in kaart te brengen.

Inmiddels zijn het onderzoeksplatform, de onderzoeksaccounts, de vragenlijst, de technische inrichting en de gebruiksvriendelijke tools klaar voor gebruik! Met deze nieuwe, doorlopende onderzoeksoplossing krijgen belangenbehartigers real-time inzicht in de kwaliteit van hun dienstverlening en duidelijke adviezen om deze gericht te verbeteren. De eerste letselschade experts zijn zelfs al gestart met het uitnodigen van cliënten om deel te nemen aan het onderzoek.
 
De inhoud van de vragenlijst is tot stand gekomen na intensief overleg tussen diverse belangenbehartigers en ervaringsdeskundigen. De verwachting is dan ook dat met deze vragen een hoge respons van cliënten kan worden bereikt.  
 
Om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en de ervaringen met het nieuwe klanttevredenheidsonderzoek, organiseren Tevreden.nl en DLR op korte termijn een informatief webinar. Deelname is kosteloos. U ontvangt hier binnenkort meer informatie over.
 
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van dit op maat gemaakte klanttevredenheidsonderzoek voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Tevreden.nl via 010 234 15 50 of ww.tevreden.nl/contact.
 

De 11e editie van De Letselschade Raadsdag vindt dit jaar plaats op een wel heel bijzondere locatie, namelijk: Madurodam te Den Haag!

Onder de titel 'Kwaliteit: Kaf en Koren’ zal de Raadsdag, net als vorig jaar ook in 2019 weer een gevarieerd middagprogramma bieden.

Centraal thema van de middag is Kwaliteit. Diverse sprekers zullen u inspireren met hun visie op dit uiterst actuele thema. Daarnaast zullen ook dit jaar diverse projectgroepleden u bijpraten over de lopende projecten in een ‘Rondje langs de velden’.

De Letselschade Raadsdag vindt plaats op donderdag 21 november 2019. Meer informatie over het programma, de sprekers en de aanmeldingsprocedure volgt later op de website.

Symposium Zorgschade donderdag 23 mei 2019




Over 3 dagen is het zover! Op 23 mei vindt op de KNVB Campus te Zeist het Symposium Zorgschade “Je gaat het pas zien als je het doorhebt” plaats.

Tijdens een middag vullend programma nemen deskundigen vanuit juridische en wetenschappelijke hoek, behandelaars van de diverse branchepartijen en zorgschadedeskundigen u als letselschadeprofessional mee in het onderwerp zorgschade.

Voor dit Symposium zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar. Dus heeft u interesse om deel te nemen maar heeft u zich nog niet aangemeld? Doet u dat dan alsnog door u aan te melden via de website https://www.zorgschadedeskundigen.nl/ . VOL = VOL!
 
Bijzonder detail: de Oranje Leeuwinnen trainen diezelfde dag op de Campus. Wie weet vangt u nog een glimp van ze op!

Nieuw: Bloemlezing Casuïstiek Herstelgerichte Dienstverlening


Ter aanvulling en illustratie van de eerder gepubliceerde Startnotitie, heeft de werkgroep Herstelgerichte Dienstverlening een bloemlezing ‘Casuïstiek Herstelgerichte Dienstverlening‘ samengesteld. In deze bloemlezing leest u praktijkvoorbeelden van diverse typen herstelgerichte dienstverleners die werkzaam zijn in de letselschadebranche.
 
De voorbeelden maken duidelijk in welk soort situaties herstelgerichte dienstverlening de benadeelde geholpen heeft om weer grip op het eigen leven te krijgen of bij het herstel van de autonomie. Zij laten u, als letselschadeprofessional, ook zien welk type dienstverleners er zoal bestaan en wat zij voor de benadeelde kunnen betekenen. U kunt de bloemlezing hier downloaden en vinden op de pagina over herstelgerichte dienstverlening.
 

Onderzoek naar langlopende letselschadezaken, een update


Op verzoek van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, heeft De Letselschade Raad in 2018 opdracht gegeven aan de Universiteit van Utrecht om een onderzoek te doen naar de kenmerken van langlopende letselschadedossiers. Aanvankelijk was de verwachting dit onderzoek vóór de zomervakantie van 2019 afgerond te hebben maar dat blijkt om een aantal redenen niet haalbaar en ook niet wenselijk.
 
Selectie en privacy
Niet alle benadeelden in Nederland met een langlopend letselschadedossier worden benaderd voor het onderzoek. Uit een lijst met dossiernummers trekken de onderzoekers een random steekproef uit alle langlopende letselschadedossiers bij verschillende verzekeraars. Verzekeraars krijgen vervolgens het verzoek om de betreffende benadeelden te benaderen om mee te doen aan het onderzoek. In verband met de privacybescherming mogen de onderzoekers dit niet zelf doen. De verzekeraars maken dus geen eigen selectie van te onderzoeken dossiers.
Het nemen van de extra stappen in verband met de privacybescherming van benadeelden en de extra tijd die voor deze fase nodig was, heeft ertoe geleid dat het daadwerkelijke dossieronderzoek later dan aanvankelijk verwacht kon starten. Die stappen waren echter essentieel voor de bescherming van de privacy.
 
De onderzoekers zijn druk doende met de bestudering van de dossiers en de vragenlijst staat open voor benadeelden die al hebben toegezegd mee te willen doen. Veel benadeelden en verzekeraars hebben inmiddels al hun medewerking verleend aan het onderzoek. Opdrachtgever en onderzoekers zijn veel dank verschuldigd aan de benadeelden die meedoen aan het onderzoek en de verzekeraars die vervolgens de onderzoekers inzage geven in de dossiers.
Het streefaantal van het aantal benodigde deelnemers is echter nog niet gehaald. Wij hopen van harte dat velen hun medewerking verlenen, zodat de onderzoekers uiteindelijk met een zo groot mogelijke betrouwbaarheid conclusies kunnen trekken.

Klik hier voor meer informatie over het Onderzoek Langlopende letselschadezaken
 

Flyer ‘Grip op uw letselschade’ geactualiseerd


Graag maken wij u erop attent dat de flyer ‘Grip op uw letselschade’ van De Letselschade Raad is geactualiseerd. De nieuwe versie (mei 2019) van de flyer is vanaf nu alleen nog online te downloaden. 
 
Verwijst u op uw website naar de flyer en/of is deze als pdf op uw website te downloaden? Vriendelijk verzoeken wij u om vanaf vandaag de herziene flyer te gebruiken.

Cursusreeks aansprakelijkheid in medische zaken 


De cursusreeks “Aansprakelijkheid in Medische Zaken”, georganiseerd door Studiecentrum Kerckebosch, bestaat uit drie modules en is erop gericht u een overzicht te geven van het medisch aansprakelijkheidsrecht.

In 2019 vinden de modules plaats op 13, 20 en 27 juni. Meer informatie over het programma, voorwaarden en aanmelden vindt u hier.
Contact

De Letselschade Raad
Postbus 93309
2509 AH Den Haag

info@deletselschaderaad.nl

Uitschrijven voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp