Ilustratie ik ben aan de bal
Lees de vijfde blog over het individueel ontwikkelingsplan (IOP), ook wel het dialooggesprek of het goede gesprek genoemd. In deze blog vertellen we je meer over de ondernemingsraadsleden en kaderleden als aanjager van het IOP. Juist zij kunnen veel betekenen als het gaat om duurzame inzetbaarheid van werknemers. Door hun eigen ervaring als werknemer én hun rol om bij te dragen aan goede arbeidsomstandigheden (en dus duurzaam inzetbare werknemers), kunnen zij een brug slaan tussen beleid en uitvoering. Lees meer over die rol.
   
 
 
 
 
illustratie
Bij sociaal ontwikkelbedrijf Werkom staat het welzijn en de inzetbaarheid van werknemers hoog in het vaandel. Susan Gadroen, adviseur vitaliteit en duurzame inzetbaarheid bij Werkom, bekijkt hoe dit verder verbeterd kan worden.

“Duurzame inzetbaarheid bij Werkom is gebaseerd op 3 pijlers: groei, gezondheid en werkgeluk. Een onderwerp dat zowel onder gezondheid als werkgeluk valt, is de overgang. De overgang is een fase waarin veel werknemers van Werkom momenteel zitten. Bij mensen met een (licht)verstandelijke beperking kan dit eerder intreden en kunnen hormonale veranderingen eerder leiden tot gedragsverandering en klachten. Daarom is het belangrijk goed op de hoogte te zijn van de signalen en de manieren om hiermee om te gaan”, aldus Susan. Ontdek wat Werkom doet om bewustwording te creëren en kennis te vergroten.
 
 
 
 
 
   
De nieuwe website van SBCM staat alweer enige tijd live. Hier vind je ons aanbod dat is bedoeld voor de ontwikkeling en begeleiding van mensen die een steuntje in de rug nodig hebben om passend aan het werk te komen en te blijven. Aan het ontwikkelen van de vernieuwde site zijn maanden werk voorafgegaan. We hebben geluisterd naar de wensen van professionals uit verschillende sociaal ontwikkelbedrijven. De gebruikerservaring en het design zijn uitvoerig getest. Maar nu de site echt online staat, zijn we uiteraard benieuwd naar jouw mening. We nodigen je van harte uit de website te bezoeken, het aanbod te ontdekken en je ervaringen met ons te delen.
   
 
 
 
 
Agenda
 
 
Nieuwsbrief delen: Twitter Facebook LinkedIn
Postadres
Postbus 556
2501 CN Den Haag
Bezoekadres
Lange Voorhout 13
2514 EA Den Haag
Telefoon: 070 376 58 47
info.sbcm@caop.nl
www.sbcm.nl
Afmelden | Gegevens wijzigen | Doorsturen