Nature Today

Natuurberichten

vrijdag 1 november 2024

Lichtvervuiling aanpakken bij de bron

De nachten worden weer langer, maar worden ze ook donkerder? Ondanks de groeiende aandacht voor lichtvervuiling gebruikt de mens nog steeds erg veel kunstlicht. Meer dan nodig, en meer dan goed is voor mens en natuur. Op 26 oktober was het de twintigste Nacht van de Nacht om daar aandacht voor te vragen. Ecoloog Kamiel Spoelstra licht de effecten op de natuur toe, en hoe je die kunt verminderen.

01.11.2024

Lees verder

Natuurjournaal 1 november 2024

Bij laagwater is het de moeite waard om het strand op te gaan. Wie weet ontdek je brokkelsterren of zeedahlia's: tropisch aandoende zeedieren die gewoon in onze wateren voorkomen.

01.11.2024

Lees verder

Wat doet de gele kwikstaart in de bollenvelden?

Terwijl de dalende trend van veel akkervogels landelijk nog doorzet, lijkt de populatie van een aantal soorten in de Duin- en Bollenstreek (of kortweg Bollenstreek) te floreren. Maar wat weten we eigenlijk van deze potentiële akkervogelhotspot en zijn biodiversiteit? En hoe kan onderzoek bijdragen aan een betere biodiversiteit in de Bollenstreek?

31.10.2024

Lees verder

Vleermuizenkennis weer gedeeld tijdens VLEN-dag 2024

In het provinciehuis van Utrecht kwam zaterdag 26 oktober een bijzondere groep mensen samen. Jong en oud, ecoloog en dierenarts, professional en hobbyist, verzamelden zich, zoals ieder jaar op de laatste zaterdag van oktober, voor de VLEN-dag 2024 van Vleermuiswerkgroep Nederland. Een dag vol lezingen over vleermuizen, vleermuisonderzoek en andere vleermuiswetenswaardigheden.

31.10.2024

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.