Nature Today

Natuurberichten

woensdag 3 april 2019

Bekijk het ruime aanbod diervriendelijke tuinplanten bij Vivara

Een tuin vol leven begint met de juiste beplanting. Bij Vivara vindt u dan ook een ruim aanbod aan diervriendelijke tuinplanten: biologische bloemenmengsels, bloemzaden en groentezaden, heesters en vaste planten. De planten worden direct van ons eigen veld geleverd. Lekker makkelijk online met 2 maanden groeigarantie op alle tuinplanten. Met uw aankoop steunt u tegelijkertijd Nature Today.

Bekijk het plantenassortiment op de website van Vivara via deze link

Hortus Alkmaar nieuwe vindplaats van Voorjaarskluifzwammen

De Voorjaarskluifzwam is in het westen van ons land een zeldzame verschijning. In Noord-Holland komt ze boven het Noordzeekanaal sinds mensenheugenis alleen voor onder de Grove dennen van de Eeuwigelaan in Bergen (NH). Daar is nu verandering in gekomen: na onderzoek van de nieuwe Hortus Alkmaar werden hier flink wat Voorjaarskluifzwammen onder een solitaire Grove den aangetroffen.

03.04.2019

Lees verder

De scholekster: onze nieuwe stadsvogel?

Het gaat slecht met de scholekster in Nederland: het broedsucces aan de kust en in weilanden is zo laag dat de populatie sterk afneemt. Wel broeden scholeksters steeds vaker in de stad. Maar daar zijn nieuwe bedreigingen, en over deze nieuwe manier van broeden is nog te weinig bekend. Daarom begint de Stichting Onderzoek Scholekster een nieuw ‘citizen science’ onderzoek: Scholeksterophetdak.nl.

02.04.2019

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.

<