Nature Today

Natuurberichten

donderdag 3 oktober 2024

Rode Lijst Zweefvliegen alsnog in de Staatscourant: donkere veenzweefvlieg en ongeschoren gitje tellen alsnog mee

Staatssecretaris Rummenie van LVVN heeft deze week besloten de Rode Lijst Zweefvliegen alsnog officieel in de Staatscourant te publiceren. Deze Rode Lijst werd eerder dit jaar door EIS Kenniscentrum Insecten in samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek opgesteld. Hieruit bleek dat bijna de helft (46 procent) van alle soorten zweefvliegen een bedreigde status kreeg.

03.10.2024

Lees verder

Nieuwe Rode Lijsten Amfibieën en Reptielen

Na vijftien jaar is er een nieuwe Rode Lijst Amfibieën en Reptielen verschenen. Via de Rode Lijst worden de langjarige ontwikkelingen van salamanders, kikkers, padden, hagedissen en slangen gevolgd: welke soorten zijn bedreigd en welke niet? De nieuwe lijst is even lang als de vorige, nog steeds staan 12 van de 23 soorten op de Rode Lijst als gevoelig, kwetsbaar, bedreigd of ernstig bedreigd.

03.10.2024

Lees verder

Natuurjournaal 3 oktober 2024

Boomvalken maken zich klaar voor trek richting Afrika en ook de dassen bereiden zich voor op de winter.

03.10.2024

Lees verder

Unieke hoeveelheid Rechte koraalzwammen gevonden op bospad

Tijdens een paddenstoelenexcursie in een kasteelpark te Breukelen werden honderden Rechte koraalzwammen aangetroffen. Het aantal was zo groot, dat de werkgroep besloot om niet verder over het pad te lopen om beschadiging van de paddenstoelen te voorkomen. Volgens de deelnemers heeft dit nog nooit op zo'n grote schaal plaatsgevonden, en kan het als iets unieks worden beschouwd.

02.10.2024

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.