Nature Today

Natuurberichten

zaterdag 5 februari 2022

Leerlingen onderzoeken start van de lente, waterdiertjes en fijnstof in de lucht

Op 10 februari start de GLOBE Voorjaarscampagne. Leerlingen van middelbare scholen onderzoeken samen met wetenschappers van Wageningen University en het RIVM de waterkwaliteit in stadsvijvers door waterdiertjes te vangen. Ze maken en analyseren timelapse-video’s van de start van de lente en meten de fijnstofconcentratie met speciale sensoren. Scholen kunnen zich nog aanmelden.

05.02.2022

Lees verder

Terug van weggeweest: de Indische neushoorn

Vijfentwintig jaar geleden was de Indische neushoorn in Manas Nationaal Park in India volledig uitgestorven. Nu leven er 54 neushoorns in het park en zijn er in het wild al de eerste kalfjes geboren.

05.02.2022

Lees verder

Natuurjournaal 5 februari 2022

Rood peperboompje bloeit en dagpauwoog nog diep in slaap.

05.02.2022

Lees verder

Noordwaard: klimaatrobuuste deltanatuur

Pal naast een van de belangrijkste deltanatuurgebieden van West-Europa, de Biesbosch, kreeg Staatsbosbeheer onlangs nóg eens honderden hectares deltanatuur in beheer. Het betreft overstroomgebied de Noordwaard. Waterveiligheid en natuurwaarde gaan er hand in hand.

04.02.2022

Lees verder

Zeldzame parasitaire zeeprik plant zich mogelijk voort in de Niers in Limburg

De zeeprik is een parasitaire soort die in Nederland niet vaak wordt aangetroffen. Meestal gaat het dan om volwassen dieren tijdens de paaitrek in de grote rivieren. Voortplanting van de zeeprik is alleen bekend van de Roer in Limburg. Onderzoek met eDNA-technieken heeft aangetoond dat de zeeprik ook voorkomt in de Niers en er zijn vermoedens dat hij zich daar voortplant.

04.02.2022

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.