Nature Today

Natuurberichten

zondag 5 november 2023

Manifest Ruimte voor Levende Rivieren

Een coalitie van 13 partijen waaronder ARK, de ANWB, het Wereld Natuur Fonds, De Jonge Klimaatbeweging, Scouting Nederland en Natuurmonumenten roept de politiek op om meer natuur en ruimte voor recreatie leidend te laten zijn bij de langetermijnplanning van het gebied van Rijn, IJssel, Waal en Maas.

05.11.2023

Lees verder

Heimans en Thijsse Prijs 2023 voor Aaf Verkade

De Heimans en Thijsse Stichting heeft met trots de prestigieuze Heimans en Thijsse Prijs toegekend aan Aaf Verkade, een uitzonderlijke persoon die zich heeft ingezet voor het wekken van belangstelling voor de natuur, natuurstudie en natuurbescherming in Leiden en daarbuiten. De prijs wordt op zaterdag 18 november uitgereikt tijdens het Heimans en Thijsse Symposium.

05.11.2023

Lees verder

Inheemse planten: stadsnatuur

Vandaag is de laatste dag van de Nationale Klimaatweek. Doel was om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zich in te zetten voor het klimaat. Veel partijen proberen kinderen te betrekken bij de activiteiten. Zo heeft WWF lesmodules ontwikkeld voor kinderen in groep drie en vier en groep vijf tot en met acht, en voor het praktijkonderwijs.

05.11.2023

Lees verder

Natuurjournaal 5 november 2023

Boommarter is niet zo’n vervaarlijke jager en oorzwammetjes nu overal te zien.

05.11.2023

Lees verder

Natuurdocumentaire Hooiland in première

Op zondagmiddag 19 november 2023 gaat de film ‘Hooiland’ in première in het Heerenstraat Theater in Wageningen. 'Hooiland' is een film over de ontwikkeling van nieuwe natuur in het Binnenveld. Het is de nieuwste natuurdocumentaire van Luc Enting, Melchert Meijer zu Schlochtern en Harald van de Sanden.

04.11.2023

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.