Nature Today

Natuurberichten

zondag 7 juli 2024

Hulpmiddel bij het gluren naar obscure strandburen

Letterlijk óp onze stranden, verborgen onder zeewier en ander aanspoelsel, leeft een hele gemeenschap van sterk gespecialiseerde dieren. Ze zijn cruciaal voor het evenwicht en de biodiversiteit van het strandecosysteem en zelfs voor onze kustverdediging. Met de gloednieuwe Groene Strand zoekkaart van Stichting ANEMOON maken badgasten en andere strandgangers kennis met hun obscure strandburen.

07.07.2024

Lees verder

Plant & insect: beemdkroon

Beemdkroon of knautia was van de veertig kandidaten voor de verkiezing van de Nationale Bloem, maar beemdkroon haalde de top-vijf niet. Toch is het een graag, en steeds vaker, geziene plant. Wonderlijk: de plant behoort tot de kamperfoeliefamilie. En de bloemen verkleurden vroeger door sigarettenrook.

07.07.2024

Lees verder

Natuurjournaal 7 juli 2024

Zondag Zeedag: op zoek naar zeekatten en suikerwier.

07.07.2024

Lees verder

Zeshonderd uur sprinkhaanmuziek online

Voor bijna vijfhonderd Europese sprinkhaansoorten zijn geluidsopnamen beschikbaar gemaakt op de website xeno-canto. Onderzoekers en natuurliefhebbers uit heel Europa kunnen daarvan gebruik maken bij het op naam brengen van sprinkhanen op basis van geluid. Ook zal de geluidendatabase van belang zijn voor de ontwikkeling van geluidsherkenningsmodellen voor Europese natuurgeluiden.

06.07.2024

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.