Nature Today

Natuurberichten

donderdag 9 november 2023

De bijzondere capaciteiten van Helmharpoenzwammen

Om Helmharpoenzwammen te zien moet je zeer veel geluk hebben. In Nederland heb je tegenwoordig twee soorten Helmharpoenzwammen: de Helmharpoenzwam en de Geelbruine helmharpoenzwam. Ze komen voor in gebieden die in veel gevallen niet zonder ontheffing mogen worden betreden, de zeeduinen. Op sommige locaties zijn deze duinen wel vrij toegankelijk.

09.11.2023

Lees verder

Determineren kun je leren

Heb je al jaren ervaring of kom je net om de hoek kijken? Dieren determineren is en blijft soms een uitdaging. Op basis van uiterlijk zijn er soorten die verdacht veel op elkaar lijken. Toch zijn er specifieke kenmerken waarmee ze te onderscheiden zijn. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van de determinatie van zoogdieren. Waar let je op bij het bepalen welke soort je voor je neus hebt?

09.11.2023

Lees verder

Natuurjournaal 9 november 2023

Kuifmees heeft geen zin om het bos uit te gaan en waar groeit de levermelkzwam?

09.11.2023

Lees verder

Onderzoek naar de impact van steenmeel op miljoenpoten

Het toedienen van steenmeel is een relatief nieuwe maatregel om de verzuring van bossen tegen te gaan. Miljoenpoten spelen een belangrijke rol in deze ecosystemen en het toedienen van steenmeel kan een negatieve invloed hebben op deze strooiseleters. Door middel van een experiment onderzoekt Stichting Bargerveen de impact van steenmeel op de overleving en groei van miljoenpoten.

08.11.2023

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.