Nature Today

Natuurberichten

Tuesday, 14 November 2023

Florabalans toont botanische biodiversiteit in bossen

Door klimaatdoelstellingen en de biodiversiteitscrisis staan bossen volop in de aandacht. Daarbij gaat het vaak om het aantal hectares bos. Maar bossen hebben ook een eigen flora en fauna met kenmerkende soorten. Kruiden, mossen en paddenstoelen zijn zulke indicatoren voor een goede natuurkwaliteit van bossen. Dit is het thema van de eerste Florabalans, die vandaag uitkomt.

14.11.2023

Lees verder

Natuurjournaal 14 november 2023

Paarse klodders op dood hout en welke paarse vogel kun je 's winters zien?

14.11.2023

Lees verder

Grote uitbreiding beschermde wetlands Aruba onder het Ramsar Verdrag

Op 10 november 2023 liet de Arubaanse Minister van Natuur officieel weten dat het eiland sinds die dag vier nieuwe zogeheten Ramsar-gebieden binnen haar grenzen heeft. Bovendien wordt het enige al bestaande Ramsar-gebied, Spaans Lagoen, uitgebreid. Met deze uitbreidingen neemt het totale gebied dat is beschermd onder het Ramsar Verdrag, toe van 70 tot maar liefst 14.408 hectare.

13.11.2023

Lees verder

Weer een slecht jaar voor de vlinders van de heide

Al jarenlang hebben de vlinders die hun leefgebied op heiden hebben het moeilijk. Terwijl we bij de bossoorten ook positieve ontwikkelingen zien van toename in aantal en verspreiding, gaan de heidesoorten continue achteruit. Ook dit jaar, 2023, zien we in de voorlopige resultaten een verdere verslechtering.

13.11.2023

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.