Nature Today

Natuurberichten

zaterdag 14 oktober 2023

Volgende week mogelijk massamigratie kraanvogels

Alle weersfactoren die gunstig zijn voor de trek van kraanvogels naar het zuiden lijken volgende week bij elkaar te komen. Mogelijk laten duizenden kraanvogels zich dan over Nederland blazen. Voldoende reden om de kraanvogelradar de komende dagen goed in de gaten te houden.

14.10.2023

Lees verder

Natuurjournaal 14 oktober 2023

Kleine beer nog niet in winterslaap en late bloeiers bloeien door.

14.10.2023

Lees verder

Gezonde portie natuur met maandelijkse lunchwandeling bij Isala Zwolle

Als verpleegkundige bij Isala in Zwolle haalde Annecarlien van Knapen haar dagelijkse quotum aan stappen wel. Maar sinds ze een jaar of zes geleden stafmedewerker werd bij datzelfde ziekenhuis heeft ze het natuurgebied rondom haar werkplek opnieuw ontdekt, mede dankzij de Groene Karavaan van Natuur voor Elkaar.

13.10.2023

Lees verder

Provinciaal beleid voor natuur en economie komt nog niet van de grond

Het versterken van de relatie tussen natuur en economie is een van de drie hoofdambities uit het Natuurpact tussen Rijk en provincies uit 2013. Uit een inventarisatie voor de Derde Lerende Evaluatie van het Natuurpact blijkt dat het provinciale beleid op dit gebied nog sterk in ontwikkeling is. Doelen en beleidsstrategieën zijn niet altijd helder en het beleid is vaak nog experimenteel.

13.10.2023

Lees verder

Inzet voor de eikelmuis loont

Twee keer per jaar monitort de Zoogdiervereniging de populatie wilde eikelmuizen in het Savelsbos. Onderzoeker Wesley Overman van de Zoogdiervereniging neemt tijdens zijn nachtelijke ronde Guido Verschoor van Staatsbosbeheer mee door de glooiende heuvels. Ze onderzoeken de status van de laatste inheemse populatie eikelmuizen.

13.10.2023

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.