Nieuwsbrief Nature Today - 15 maart 2019

4 months ago
  • Html
  • Text

Natuurberichten

vrijdag 15 maart 2019

2019: het Jaar van de Egel!

De Egelwerkgroep van de Zoogdiervereniging doet er dit jaar alles aan om de egel in het zonnetje te zetten. Dit prikkelende zoogdier kan namelijk wel een steuntje in de rug gebruiken. Om nog onbekende reden lijkt het namelijk niet zo goed te gaan met de egel in Nederland.

15.03.2019

Lees verder

Zuid-Holland biedt boerenlandvogels de ruimte

De provincie Zuid-Holland gaat samen met agrariërs, natuurorganisaties en vrijwilligers zorgen voor extra leefruimte voor akker- en weidevogels zoals de grutto en de kievit. De laatste jaren daalden de aantallen weide- en akkervogels in heel Nederland sterk. Doel is om deze trend te keren. Hoe de partijen dit gaan doen, staat in het Zuid-Hollandse Actieplan Boerenlandvogels 2019-2027.

14.03.2019

Lees verder

Koraalriffen op Sint Maarten zwaar getroffen door nieuwe ziekte

Sint Maarten is het eerste Nederlands Caribische eiland waar de nieuwe koraalziekte ‘Stony Coral Tissue Loss Disease’ is ontdekt. Tussen de 50 en 90 procent van Sint Maartens steenkoralen is ofwel geïnfecteerd of reeds afgestorven. Actie vanuit de gemeenschap en besluitvormers is nodig om de verspreiding van de ziekte tegen te gaan en de veerkracht van de soorten te vergroten.

14.03.2019

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.

Share this newsletter on

© 2019