Nature Today

Natuurberichten

donderdag 16 april 2020

Vrijwilligers gezocht voor oplossen knakaalmysterie

Jaarlijks worden tientallen tot honderden dode palingen aangetroffen op de strandjes en kribvakken langs onze rivieren. Ze hebben wonden die eruit zien alsof de vissen ‘geknakt’ zijn en worden daarom ook wel ‘knakalen’ genoemd. Op zich een grappige naam, voor een niet zo grappig fenomeen. Onbekend is wat de oorzaak is en hoe deze sterfte, bij de sterk bedreigde soort, voorkomen kan worden.

16.04.2020

Lees verder

Zomaar bedreigde vlinders kweken en loslaten is dierenmishandeling

Veel mensen maken zich erg ongerust over de sterke achteruitgang van insecten, waaronder vlinders. Men wil graag helpen om vlinders terug te krijgen. Waarom worden die zeldzame en bedreigde vlinders niet in grote hoeveelheden gekweekt en losgelaten? De Vlinderstichting vindt dit geen goed idee.

16.04.2020

Lees verder

Natuurjournaal 16 april 2020

Koninginnenpages en gekraagde roodstaarten.

16.04.2020

Lees verder

Het coronavirus: hoe bossen de bron én oplossing zijn

‘s Werelds oudste bossen: ze vormen het hart van de natuur en herbergen miljoenen soorten. Het grootste deel van deze diversiteit is onbekend en microscopisch klein. Voor een bioloog vormen deze oude bossen natuurlijke schatten, waar nog ontelbare nieuwe soorten te ontdekken zijn. Voor een epidemioloog vormen ze een mogelijke bron van nieuwe en gevaarlijke ziekteverwekkers.

15.04.2020

Lees verder

Groep rondom Blauwe molenaarssatijnzwam op Europese Rode Lijst

Recent moleculair onderzoek heeft aangetoond dat onder de naam Blauwe molenaarssatijnzwam diverse soorten schuil gaan. De International Union For Conservation of Nature (IUCN) heeft recent de Blauwe molenaarssatijnzwam en enkele gelijkende soorten op de Rode Lijst van in Europa bedreigde soorten geplaatst.

15.04.2020

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.