Nature Today

Natuurberichten

zondag 16 juni 2024

“Ik wil gewoon écht de wereld verbeteren"

ARK bestaat deze maand jaar 35 jaar. Het verhaal doet de ronde dat het idee voor ARK ontstond op een dijk in de Millingerwaard, toen de drie oprichters uitkeken over het landschap, samen hun droom droomden en een ark voorbij zagen varen. Is het echt zo gegaan? We vroegen het Wouter Helmer, een van de oprichters.

16.06.2024

Lees verder

Plant & insect: roggelelie

Veertig planten waren genomineerd voor de verkiezing voor de nationale bloem. Dat de roggelelie geen winnaar werd, is niet verwonderlijk: die is superzeldzaam. Je ziet hem vaker op oude schilderijen dan in het wild, tenzij je in de buurt van zo'n mooi akkerreservaat woont of bij een botanische tuin. Een plant met een verhaal.

16.06.2024

Lees verder

Natuurjournaal 16 juni 2024

Libellen tellen! En ken jij de boomkikker al?

16.06.2024

Lees verder

Gruwelijke parasiet leeft in oog barnsteenslak

Het is voer voor een horrorfilm, een worm die zich in je oog nestelt en gaat pulseren om vogels te lokken. Dit overkomt barnsteenslakken. De oogsteelslakkenworm infecteert de slak en begeeft zich in de oogsteel. De groenachtige worm beweegt op en neer, wat de aandacht trekt van vogels, die er een lekkere rups in zien. Zo komt de worm in de tweede gastheer, de vogel terecht.

15.06.2024

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.