Nature Today

Natuurberichten

maandag 17 juni 2024

Nieuw voor Nederland: meerjarige groefbij duikt op in Zuid-Hollands Bijenlandschap

Een bosje in een veenweidegebied en museumpark Archeon. Hier werd de meerjarige groefbij voor het eerst in Nederland ontdekt. Geen typische plekken voor deze zuidelijke bijensoort, die van droogte en warmte houdt. Toch is te verwachten dat we de meerjarige groefbij de komende jaren vaker in ons land gaan zien. Dat is leuk, want deze bij houdt er een heel bijzondere, meerjarige levenswijze op na.

17.06.2024

Continue reading

Week van de grote modderkruiper

De grote modderkruiper is een vissoort die in de zoete Nederlandse wateren leeft. In de afgelopen eeuw heeft deze zoetwatervis het zwaar te verduren gehad vanwege het verdwijnen van zijn habitat. Hierdoor heeft de grote modderkruiper de status 'kwetsbaar' gekregen op de Rode Lijst. Het is de week van de grote modderkruiper.

17.06.2024

Continue reading

Natuurjournaal 17 juni 2024

Duikende visdieven en kruisbekken in aantocht.

17.06.2024

Continue reading

Vanaf 17 juni workshop voor herstel van koraalriffen op Bonaire

De Dutch Caribbean Nature Alliance kondigt enthousiast de workshop voor herstel van koraalriffen aan. Deze vindt plaats van 17 tot en met 19 juni en brengt belanghebbenden, experts en praktijkmensen uit de Nederlandse Cariben en daarbuiten samen om de inspanningen voor het behoud en herstel van koraalriffen te bevorderen. De workshop is op Bonaire. Sommige sessies zullen online toegankelijk zijn.

16.06.2024

Continue reading

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.