Nature Today

Natuurberichten

donderdag 18 april 2024

Natuurorganisaties kleuren publieke tribune groen bij debat over natuur en stikstof

Verschillende natuurorganisaties zijn vandaag aanwezig bij het Commissiedebat Stikstof, Nationaal Programma Landelijk gebied (NPLG) en Natuur in de Tweede Kamer. Van boswachters tot ecologen: collectief gekleed in het groen vragen zij aandacht voor de alarmerende staat van de natuur en de noodzaak van snelle actie. "De natuur staat onder zware druk, er zijn nu keuzes nodig."

18.04.2024

Lees verder

Iedereen wordt Groenkijker met de nieuwe documentaire van Sanne Rovers

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Daarover gaat de documentaire Groenkijkers, een co-productie van NTR en Docmakers. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met mensen die de teloorgang van 'hun' stukje natuur proberen tegen te houden. Groenkijkers is te zien op donderdag 18 april om 22:20 uur op NPO 2.

18.04.2024

Lees verder

Natuurjournaal 18 april 2024

Zwaluwen zijn terug — welke soorten ken jij? En zoek in het zuiden naar de bijzondere wolzwever.

18.04.2024

Lees verder

Slakken vreten voorjaarspaddenstoelen weg in een mum van tijd!

Een vondst van de Harde voorjaarssatijnzwam is bij elke in paddenstoelen geïnteresseerde persoon weer een terugkerende gebeurtenis in het voorjaar. Zoals de Nederlandse naam al suggereert, is het een voorjaarssoort die in de hand inderdaad stevig aanvoelt. Momenteel kan deze karakteristieke soort weer worden gevonden, mits de slakken ze met rust laten.

17.04.2024

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.