Nature Today

Natuurberichten

woensdag 20 juli 2022

Iedere dag je persoonlijke natuurnieuws

Wist je dat je deze nieuwsbrief kunt personaliseren? Door in te loggen op NatureToday.com kan je de persoonlijke instellingen voor de nieuwsbrief aanpassen. Kies bijvoorbeeld over welke onderwerpen en soorten je wil lezen. Krijg je de nieuwsbrief liever dagelijks of wekelijks? Het is allemaal in te stellen. Zo raak je niet overspoeld door alle verhalen. Snel even doen, het is zo aangepast.

Log hier in om jouw voorkeuren in te stellen

Herontdekking zadeldwergzandbij op de Veluwe onthult een marginaal bestaan

De zadeldwergzandbij is een zeldzame bijensoort. Tot voor kort was ze bekend van slechts drie populaties, twee in Drenthe en één in Zuid Limburg. Vroeger kwam de zadeldwergzandbij algemeen voor op de binnenlandse zandgronden. Afgelopen seizoen is deze bijensoort herontdekt op de Veluwe, maar blijkt daar een marginaal bestaan te hebben.

20.07.2022

Lees verder

Hemelboom profiteert van hete zomers

Hemelboom is een invasieve exoot die veel in stedelijke omgeving is aangeplant. Hoewel de soort onder de Europese regelgeving voor exoten valt, neemt de soort nog steeds toe. Dat komt mede omdat Hemelboom erg goed is aangepast aan warme en droge omstandigheden. Meer informatie over de verspreiding en uitbreiding zijn van belang om de toename te stoppen.

20.07.2022

Lees verder

Natuurjournaal 20 juli 2022

Opvallende veldwespen en blauwe kiekendievenkuikens zijn groot.

20.07.2022

Lees verder

Herkennen vogels elkaar?

Met eigen ogen zien hoe jonge vogels hun ouders leren kennen en een band vormen: de camera’s van 'Beleef de Lente' maken dit wonder mogelijk. Maar de pimpelmeesjes zijn al uitgevlogen en de zeearenden staan ook op het punt. Hoe gaat dat verder? Blijft die band bestaan en herkennen volwassen vogels elkaar nog?

19.07.2022

Lees verder

Plakken aan gletsjersediment kan een heel ecosysteem veranderen

Afgelopen woensdag vertrok de Nederlandse wetenschappelijke expeditie SEES vanuit Spitsbergen per schip naar het eiland Edgeøya. Net als na de vorige editie zal de kennis die de onderzoekers meebrengen nieuwe inzichten bieden, weet virusdeskundige Corina Brussaard van IBED en NIOZ.

19.07.2022

Lees verder

In een blije berm is het (dieren)leven goed

Een blije berm. Daarvan worden insecten, vlinders en bijen blij, maar ook vogels en kleine zoogdieren. Want al die kilometers groen langs grote en kleine wegen vormen samen – als ze natuurlijk worden beheerd - een prachtig lint waarin het voor heel veel soorten goed toeven is. Maar wat is nou een blije berm?

19.07.2022

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.