Nature Today

Natuurberichten

vrijdag 21 juni 2024

Er gaat niets boven…?

Vanaf heden ook natuurnieuws uit het hoge noorden! De provincie Groningen voegt zich in de rij van Nature Today-partners, want wij zijn trots op de dingen waar wij ons dagelijks mee bezig houden.

21.06.2024

Lees verder

Tien jaar wetenschappelijke studie en aanpak van invasieve exoten

Het Nederlands Expertise Centrum Exoten bestaat tien jaar. In deze jaren is kennis over exoten gebundeld met als doel meer grip te krijgen op de beheersing van exoten, en om beleidsmakers en terreinbeheerders te adviseren over effectieve maatregelen. In dit artikel geven we een terug- en vooruitblik op de werkzaamheden.

21.06.2024

Lees verder

Natuurjournaal 21 juni 2024

Maak een zomerse strandwandeling en ga op zoek naar lichtjes in de zee en knotsen op het strand.

21.06.2024

Lees verder

Waar blijven de koolwitjes?

Half juni is gepasseerd en dan zijn normaal gesproken de tweede generaties van de koolwitjes volop aanwezig. Nu worden er nog maar erg weinig gemeld in de routes van het meetnet vlinders. Het groot koolwitje is min of meer normaal aanwezig, maar vooral het zeer algemene klein koolwitje en het klein geaderd witje ontbreken (nog).

20.06.2024

Lees verder

De wasbeer en soortspecifieke meldpunten

Aan het begin van de 20e eeuw is de wasbeer vanuit Noord-Amerika geïntroduceerd in Europa. Hij wordt sinds 1960 ook in Nederland waargenomen. Net als andere exotische zoogdieren is de wasbeer moeilijk te monitoren door de lage dichtheden en de voornamelijk nachtelijke leefwijze. Sinds 2019 probeert de Zoogdiervereniging beter zicht te krijgen op de Nederlandse populatie met het wasberenmeldpunt.

20.06.2024

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.