Nature Today

Natuurberichten

zaterdag 21 november 2020

Hommels zoeken de hoogte op, en dat is geen goed nieuws

Naarmate het klimaat opwarmt, verplaatsen planten die van lagere temperaturen houden zich steeds meer bergopwaarts. Hun bestuivers bewegen mee - als dat lukt, tenminste. Onderzoekers van Naturalis Biodiversity Center vergeleken hun bevindingen uit het veld met een onderzoek uit 1889, en maken zich zorgen over soorten die ‘van de top van de berg afvallen’.

21.11.2020

Lees verder

Natuurjournaal 21 november 2020

Sneeuwgors overwintert in Nederland, najaarsboomspanner vliegt.

21.11.2020

Lees verder

Om grutto te redden is de aanval de laatste verdediging

De weidevogelstand in Nederland gaat zó hard achteruit dat Nederland aankoerst op lege weilanden zonder weidevogels. De grutto, onze nationale vogel, dreigt uit ons land te verdwijnen. Overheden, Rijk en provincie moeten nu aan de slag. Stevige maatregelen en extra middelen zijn nu nodig. Dat staat in het Aanvalsplan grutto dat woensdag werd aangeboden aan minister van Landbouw Carola Schouten.

20.11.2020

Lees verder

Kolganzen brengen veel jongen mee uit het hoge noorden

Groepen Kolganzen bestaan voor achttien procent uit jonge vogels, die deze zomer op de arctische toendra uit het ei kwamen. Dat blijkt uit speciale tellingen die tot half november werden gedaan in belangrijke ganzengebieden in Nederland en de Duitse grensstreek. Het is het beste broedseizoen van de afgelopen zeven jaar.

20.11.2020

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.