Nature Today

Natuurberichten

Saturday, 21 September 2019

Frans paddengrensgebied blijft stabiel

De grens tussen twee verschillende soorten padden in Frankrijk lijkt zich niet te verplaatsen. Genetisch onderzoek door wetenschappers van Naturalis Biodiversity Center laat zien dat er, ondanks grote genetische uitwisseling tussen de twee soorten, een stabiel grensgebied lijkt te zijn.

21.09.2019

Lees verder

Limburgs industrieterrein omgetoverd tot natuurjuweel

Midden in het Limburgse natuurgebied de Kruispeel lag straalbedrijf Cuijpers. Pogingen om het bedrijfscomplex te verhuizen mislukten steeds. Maar nu ligt er op het voormalige industrieterrein een prachtig natuurgebied van 30 hectare. Met een slimme manier om grond te saneren wist ARK samen met rentmeester Van Soest het proces los te trekken. Zo kon een essentiële natuurverbinding worden hersteld.

21.09.2019

Lees verder

Verbeteren van luchtkwaliteit leidt altijd tot gezondheidswinst

Onlangs geleden deden het Longfonds, zorgverleners en wetenschappers een dringende oproep aan de Tweede Kamer. De boodschap van deze oproep was meer ambitie en effectievere maatregelen om de luchtkwaliteit substantieel te verbeteren. Wat zien wij op onze geactualiseerde luchtkaarten en hoe kun je de Atlas gebruiken voor een schonere lucht?

20.09.2019

Lees verder

Cursus Kleurkeur: (berm)beheer voor biodiversiteit

Hoe kun je je bermen beheren en er ook veel vlinders hebben? Hoe pak je natuurvriendelijk bermbeheer aan? Waar moet je op letten als je op de trekker zit? Wat zijn bewezen effectieve maatregelen om in te zetten? Wat kan Kleurkeur voor jou betekenen? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de cursus ‘Kleurkeur – basis’, gegeven door deskundige cursusleiders van De Vlinderstichting.

20.09.2019

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.