Nature Today

Natuurberichten

woensdag 22 mei 2024

Succesvolle start EuropeForNature, doneer ook om ìmpact sterk te vergroten

Een week geleden lanceerden we het initiatief EuropeForNature om Europeanen te inspireren te kiezen voor natuur en duurzaamheid. Dank voor de vele positieve reacties, donaties, getekende petities en de tientallen persoonlijke expertverhalen op EuropeForNature.eu en sociale media, waar ook steeds meer op wordt gereageerd. Help de impact tot aan de verkiezingen te vergroten via een donatie. Dank!

Ga naar de donatiepagina van EuropeForNature

Nationaal Dashboard Biodiversiteit gelanceerd: blik op de status van de Nederlandse natuur

Vandaag, op de Internationale Dag van de Biodiversiteit, lanceert een consortium van natuurorganisaties het Nationaal Dashboard Biodiversiteit. Het online Dashboard geeft een overzicht van de staat van de Nederlandse natuur en laat zien of Nederland op weg is de doelen voor biodiversiteitsherstel in 2030 te behalen.

22.05.2024

Lees verder

Ontwikkelingskansen voor hoogveenbossen in het Weerterbos

In het Weerterbos komt het zeldzame bostype Hoogveenbos voor. Deze bossen worden gekenmerkt door een hoge bedekking van veenmossen op natte, basenarme en zure standplaatsen. De kwaliteit van de hoogveenbossen staat onder druk door verdroging, en daarom doet Stichting Bargerveen, in opdracht van het Limburgs Landschap, onderzoek naar de ontwikkelingskansen van de hoogveenbossen in het Weerterbos.

22.05.2024

Lees verder

Natuurjournaal 22 mei 2024

Sloten vol kikkervisjes en brommende blauwzwarte houtbijen in de tuin.

22.05.2024

Lees verder

Uit het juiste hout gesneden: duurzame bestemming voor kwaliteitshout

Eind februari vond de 28e editie van de Nederlandse Rondhoutveiling plaats. Een veiling in het leven geroepen om mooie stammen van dit natuurproduct een duurzame bestemming te geven, en de aanbieder een goede prijs. Het hout gaat naar meubelmakers, houtkunstenaars en restaurateurs die er de mooiste creaties van maken. Welke stammen zijn geschikt en kun je daar als boseigenaar rekening mee houden?

21.05.2024

Lees verder

Vogelbescherming en lokale zuivelcoöperatie beschermen samen weidevogels op Schiermonnikoog

De grutto’s, veldleeuweriken, kieviten en tureluurs hebben hulp nodig. Het gaat niet goed met deze kenmerkende weidevogels – zo bleek ook uit recent onderzoek van Sovon via het Centraal Bureau van de Statistiek. Hun aantallen nemen af, omdat op het boerenland te weinig voedsel, rust en bescherming is.

21.05.2024

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.