Nature Today

Natuurberichten

donderdag 23 februari 2023

Transitie naar natuurlijke plaagbestrijding belangrijk voor biodiversiteit

Vorig jaar publiceerde de Europese Commissie een wetsvoorstel om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tegen 2030 te halveren. Dat is hard nodig, want de natuur lijdt onder het grootschalige gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Maar hoe dan? Maak gebruik van de natuur, stellen wetenschappers Leo Posthuma, Paul van Rijn en Bart de Knegt. Die kan namelijk veel meer dan je denkt.

23.02.2023

Lees verder

De lente in de natuur is al begonnen; help het ontluikende voorjaar vast te leggen

Door de zeer warme winter is de biologische lente in feite al begonnen. Forsythia’s, klein hoefblad en speenkruid komen op steeds meer plekken in bloei. Een maand eerder dan 50 jaar geleden. Inmiddels brengen vrijwilligers al 22 jaar via Natuurkalender.nl het effect van klimaatverandering op natuur in beeld, sinds 2017 ook met timelapsevideo’s in de GrowApp. De Europese voorjaarscampagne start nu.

23.02.2023

Lees verder

Natuurjournaal 23 februari 2023

Knusse nesten in bomen en burchten.

23.02.2023

Lees verder

Een gat in ons natuurgeheugen

Waarom weten de meesten van ons niks over de natuur van vóór onze jongste jaren? Dat verschijnsel wordt shifting baseline syndrome genoemd. Voormalig hoofd Bescherming van Vogelbescherming Marc Argeloo promoveerde op het thema en schreef er een boek over.

22.02.2023

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.