Nature Today

Natuurberichten

zondag 23 juni 2024

Handen omhoog! Eerste echte pistoolgarnaal in onze Noordzee

Bij een natuurversterkingsproject in een windpark op de Noordzee is een voor Nederland nieuwe garnaal aangetroffen. Deze Oranje pistoolgarnaal kan luide knalletjes veroorzaken. Mogelijke oorzaken van de uitbreiding in noordoostelijke richting zijn klimaatverandering en uitbreiding van geschikt leefgebied door steenbestorting rond windturbines

23.06.2024

Lees verder

Plant & insect: bijenorchis

De bijenorchis stond bovenaan op de lijst van kandidaten voor de Nationale Bloem. Maar om de top-vijf te bereiken is de plant vermoedelijk nog altijd niet algemeen genoeg. Een ontmoeting met een exotische schoonheid.

23.06.2024

Lees verder

Natuurjournaal 23 juni 2024

Zondag Zeedag: Stippellijntjes op het zand en fossielen zoeken langs de kust.

23.06.2024

Lees verder

Gezocht! Deelnemers voor onderzoek naar klimaatbestendige leefomgeving

De aarde warmt op en de gemiddelde temperatuur stijgt wereldwijd, waardoor we steeds vaker te maken krijgen met hittegolven. Welke impact heeft dit op onze gezondheid en welke rol speelt onze leefomgeving hierbij? Het BENIGN-project onderzoekt hoe we onze leefomgeving zo optimaal mogelijk kunnen inrichten om de gezondheid van inwoners te beschermen. Hiervoor is hulp nodig van stadsbewoners.

22.06.2024

Lees verder

Kwetsbaar natuurschoon op Zuid-Hollandse binnendijken

Zomaar een eenvoudige dijk. Je bent er al vele malen langsgekomen en hebt er nooit aandacht aan besteed. Maar als je er even rondneust kom je tot je verbazing allerlei planten en dieren tegen die je nooit eerder zag. En dat gewoon middenin een polder op een oudhollandse dijk met een paar koeien of schapen. Op diverse plekken op de Zuid-Hollandse eilanden blijkt zulk natuurschoon verborgen.

22.06.2024

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.