Nature Today

Natuurberichten

woensdag 23 maart 2022

Twee jaar natuurjournaals

Wist je dat Nature Today alweer twee jaar lang dagelijks een natuurjournaal publiceert? Iedere dag brengen Marjolein Mooij, Hidde Hofhuis en Mike Hirschler duizenden mensen op de hoogte van wat er nu in de natuur gebeurt. Wil je ook iedere dag beginnen met leuk natuurnieuws? Volg dan de natuurjournaals door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief of de push-notificaties aan te zetten in de app.

Lees het eerste natuurjournaal uit 2020

JNM: Nog één dag Nieuwe Natuur met symposium op 26 maart

In het jaar 2021 vierde de jeugdvereniging voor natuurstudie JNM haar 75ste verjaardag met het thema ‘Nieuwe Natuur’. Waar de JNM normaal activiteiten organiseert in natuurgebieden, keek ze in 2021 met een andere blik, naar ‘Nieuwe Natuur’: in steden, nieuwe natuurgebieden en andere onontdekte plekjes. Dit jubileumjaar wordt afgesloten met het Nieuwe Natuur Symposium, op 26 maart 2022 in Delft.

23.03.2022

Lees verder

Onderzoek ecologische effecten zandwinning gehonoreerd in NWA ORC-call

Hoe kan zandwinning in de Noordzee ecologisch worden geoptimaliseerd, zodat het mariene ecosysteem gezond blijft en ons voedsel blijft leveren? Overheden, vissers, baggeraars, natuurorganisaties en onderzoekers gaan binnen de Nationale Wetenschapsagenda met dit vraagstuk aan de slag via een vijf jaar durend consortium-project.

23.03.2022

Lees verder

Hoe werkt de dagelijkse lokale vogelvoorspelling van Nature Today?

Met de Nature Today-app zie je eenvoudig welke vogelsoorten je in jouw directe omgeving tegen kunt komen. Elke dag wordt voor elke vierkante kilometer in Nederland een nieuwe vogelvoorspelling gemaakt. De voorspelling combineert de informatie uit de LiveAtlas van Sovon Vogelonderzoek Nederland en vijf jaar vogelwaarnemingen van jouw locatie uit de Nationale Databank Flora en Fauna.

23.03.2022

Lees verder

Natuurjournaal 23 maart 2022

Mol heeft jongen en blauwborst is terug.

23.03.2022

Lees verder

Natuurwaarnemingen essentieel voor bescherming

Bijna iedereen die veel in de natuur te vinden is, geeft weleens een of meer waarnemingen door. Van de Tuintelling tot het wekelijks lopen van een vaste route, alle waarnemingen worden gebruikt voor onderzoek naar biodiversiteit. Welke onderzoeksmethoden zijn er eigenlijk en hoe kun je je waarnemingen op een simpele manier nog waardevoller maken? Komende tijd zijn er workshops voor beheerders.

22.03.2022

Lees verder

Erosie bestrijden in Zuid-Limburg

Door klimaatverandering komen extreme buien steeds vaker voor. De beken in het Zuid-Limburgse Heuvelland krijgen het hierdoor zwaar te verduren. De grond spoelt weg en oevers storten in, waardoor habitats van soorten als de vuursalamander en de gele zegge verdwijnen. Het OBN onderzocht experimentele maatregelen om erosie te verminderen.

22.03.2022

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.