Nature Today

Natuurberichten

vrijdag 24 mei 2024

Meer natuur: voor meer waterveiligheid en een mooier Nederland

‘Wolkbreuk in Friesland zet straten blank’ en ‘Wateroverlast in Limburg, campings ontruimd’, maar ook ‘Langste files van het jaar door hevige regenval’. Zomaar een paar krantenkoppen van de afgelopen week. Op sommige plekken in ons land viel door regen en onweersbuien tot wel 70 millimeter water in een kort tijdsbestek. Is dit het ‘nieuwe normaal’?

24.05.2024

Lees verder

Goed nieuws voor grutto’s: geen vliegveld bij Montijo, Portugal

De Portugese regering ziet definitief af van Montijo als locatie voor een nieuw vliegveld bij Lissabon. Dat is goed nieuws voor de honderdduizenden vogels die in de monding van de Taag broeden, foerageren en rusten tijdens de jaarlijkse trektochten tussen hun broedplek en hun overwinteringsgebied. Ook Nederlandse grutto’s maken gebruik van dit Natura 2000-gebied.

24.05.2024

Lees verder

Natuurjournaal 24 mei 2024

Welke vleermuizen herken jij? En kleine koolmeesjes wagen de grote sprong de kast uit.

24.05.2024

Lees verder

Zwervende pantserjuffer profiteert van droge zomers

De zwervende pantserjuffer is een beetje een mysterieuze soort. De naam zegt het al: hij zwerft. Je kunt hem dus treffen op plaatsen waar je hem niet verwacht. Vorig jaar, in 2023, was dat meer dan ooit het geval. Dit heeft te maken met het veranderende klimaat, met opwarming en weersextremen. Deze juffer heeft namelijk geen probleem met extreem droge zomers.

23.05.2024

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.