Nature Today

Natuurberichten

dinsdag 25 juni 2024

Film over rivieren: samenwerken aan een dynamische delta

Wageningen University & Research heeft een film gemaakt over kansen en uitdagingen in het Nederlandse rivierengebied. De film gaat ook over duurzaam gebruik van het rivierengebied in relatie tot ecologisch functioneren ervan. Experts leggen uit wat duurzaam gebruik van het rivierengebied precies is en wat dit betekent voor de binnendijkse en buitendijkse riviernatuur.

25.06.2024

Lees verder

Het effect van extremer weer op vogels

Na weken van neerslag schijnt de zon weer volop. Je zou het bijna vergeten, maar met gemiddeld 128 millimeter neerslag was afgelopen mei de natste meimaand in Nederland ooit gemeten. Van langere perioden van droogte tot overstromingen door zware regenval: extreme weersomstandigheden lijken steeds meer voor te komen. Wat betekent dit weer, zoals de overvloedige regenval, voor vogels en natuur?

25.06.2024

Lees verder

Natuurjournaal 25 juni 2024

Geisha's in Nederland? Vindingrijke orchideeën in het wild.

25.06.2024

Lees verder

Spannend! Nationale NachtvlinderNacht

Het wordt steeds donkerder en in de verte zie je opeens een fel licht met een wit schijnsel, waar diverse figuren omheen lopen. Een mystieke sekte die haar rituelen uitvoert? Dan ruik je een sterke alcoholgeur en dat maakt het geheel nog verdachter. Toch hoef je geen alarm te slaan, want waarschijnlijk zijn het deelnemers aan de Nationale NachtvlinderNacht. Ook jij bent daar van harte welkom.

24.06.2024

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.