Nature Today

Natuurberichten

zaterdag 25 mei 2024

Ook broedvogels houden van de Wadden

Vogels die op het strand broeden, met name kwetsbare vogels als de dwergstern en bontbek- en strandplevier, hebben het moeilijk. Nu de zon zich weer vaker laat zien, ligt verstoring op de loer. Bijvoorbeeld op het strand door recreanten en loslopende honden. Vogels die het van rust en open vlakten moeten hebben, komen daardoor in steeds grotere problemen.

25.05.2024

Lees verder

De eerste gedocumenteerde drijfjacht op grienden in Nederland

Op 9 april 1825 vond op Tholen een massastranding van grienden plaats. Op basis van informatie uit museumcollecties is een zo compleet mogelijke reconstructie gemaakt van wat er nadien met de dolfijnachtigen is gebeurd. Daaruit blijkt dat het een opportunistische drijfjacht betrof.

25.05.2024

Lees verder

Natuurjournaal 25 mei 2024

De vliegkunsten van de bonte vliegenvanger en heb je al een schorsmarpissa gezien?

25.05.2024

Lees verder

Eikenprocessierups heeft vroeg brandharen

Rond deze tijd krijgen de eikenprocessierupsen brandharen en gaan ze nesten vormen. Ze zijn er vroeg bij. We verwachten een lage plaagdruk door het lage aantal vlinders dat vorig jaar geteld is. Het blijft afwachten of dit jaar rupsen van voorgaande jaren uit grondnesten komen. Vanaf deze week kunnen vrijwilligers, gemeenten en boombeheerders de plaagdruk op de kaart zetten.

24.05.2024

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.