Nature Today

Natuurberichten

woensdag 25 september 2024

#25jaarNEM: Een kijkje in de keuken bij het Meetnet Hommels

Honderden vrijwilligers, hommelfanaten maar ook vlindertellers, tellen hommels op hun telroutes verspreid over het hele land. Gemeenschappelijk doel: bepalen hoe het gaat met onze hommelsoorten. Maar wat betekent dat in de praktijk? In dit bericht nemen we je mee voor een kijkje in de keuken van het Meetnet Hommels.

25.09.2024

Lees verder

Meer dan twintigduizend bomen in genenbank – nu online te bekijken

Al sinds 2002 onderhouden Staatsbosbeheer en het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland samen een levende genenbank in het Roggebotzand. Hier staan zeldzame autochtone bomen en struiken, afkomstig van unieke ouderplanten of populaties uit heel Nederland. Welke soorten dat zijn, kun je nu bekijken op de vernieuwde website.

25.09.2024

Lees verder

Natuurjournaal 25 september 2024

Punkers in het bos en kans op appelvinken.

25.09.2024

Lees verder

Nederland telt op dit moment elf wolvenroedels

Nederland telt op dit moment elf wolvenroedels en twee solitaire wolven. Bij tien roedels is bevestigd dat er welpen zijn geboren. In totaal zijn er dit jaar minimaal 55 wolvenwelpen aangetoond. Dat blijkt uit de nieuwe voortgangsrapportage van BIJ12 over de activiteit van de wolf.

24.09.2024

Lees verder

Drie tips om kinderen de herfst ánders te laten beleven

De herfst is in aantocht en binnenkort zullen de vogels weer naar het zuiden trekken. Dit seizoen is een fijne tijd om met de kinderen op pad te gaan. Het bos blijft natuurlijk een heerlijke en leerzame plek, maar Vogelbescherming geeft drie tips om de herfst ánders te laten beleven. Dus verrekijkers mee en geniet van de vogels. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.

24.09.2024

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.