Nature Today

Natuurberichten

zaterdag 26 januari 2019

Sneeuw maakt GrowApp 4-seizoenenseries compleet

Onderzoek doen is niet alleen interessant en nuttig maar kan ook mooie beelden opleveren. De sneeuw die eerder deze week viel en bleef liggen was een uitgelezen kans om aan de GrowApp timelapse video's mooie winterplaatjes toe te voegen. In dit natuurbericht staan een groot aantal fotocompilaties van lente, zomer, herfst en winter. Zie hoe het landschap door de seizoenen heen verandert.

26.01.2019

Lees verder

Nieuw ecoduct op Veluwe vernoemd naar Clemens Cornielje

Er komen twee nieuwe natuurbruggen op de Veluwe. Een ervan wordt vernoemd naar Clemens Cornielje. Dat maakte de provincie Gelderland bekend tijdens een speciale vergadering van de Provinciale Staten op 23 januari. De bijeenkomst was gewijd aan het afscheid van Cornielje als Commissaris van de Koning. In deze hoedanigheid heeft Cornielje veel gedaan voor de Veluwe en het realiseren van ecoducten.

25.01.2019

Lees verder

Gewone zeehond terug als invloedrijk roofdier in Waddenzee en kustzone

Het aantal gewone zeehonden in de internationale Waddenzee is sterk toegenomen tot 40 duizend exemplaren. Gewone zeehonden kunnen ongeveer 43% van het visbestand dat in het najaar in de Waddenzee aanwezig is opeten. Toch is een direct verband tussen de teruggelopen visstand en het toegenomen aantal gewone zeehonden nog niet te leggen, blijkt uit nieuw onderzoek gepubliceerd in Ecosphere.

25.01.2019

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.