Nature Today

Natuurberichten

zaterdag 26 maart 2022

Ook planten eten van twee walletjes

Tweehartenorchis is een orchidee die vrij algemeen is op de Canarische Eilanden. De soort bloeit vroeg in het jaar, een tijd waarin nog niet veel insecten rondvliegen om de orchidee te bestuiven. Toch toont de soort een hoge vruchtproductie, een teken van succesvolle bestuivingen. Onderzoek door Jean Claessens, verbonden aan Naturalis Biodiversity Center, onthult hoe dat kan.

26.03.2022

Lees verder

Genoeg te eten voor de merel in eerste maanden van het jaar

Merels zie je overal. Maar om onduidelijke redenen lopen de aantallen terug, met name in de stad en in de bossen op zandgronden. Dat zou kunnen komen doordat daar te weinig voedsel voor ze is. Maar eigenlijk weten we helemaal niet goed wat merels door het jaar heen eten. Tijdens het Jaar van de Merel doen we daarom onderzoek naar het menu van de merel.

26.03.2022

Lees verder

Natuurjournaal 26 maart 2022

Sijs vertrekt, maar bruine kiekendief keert terug.

26.03.2022

Lees verder

Imkers moeten inheemse zwarte honingbijen gaan houden

Bioloog Jacques van Alphen schreef een boek over biologen die door de eeuwen het natuurlijke gedrag van wilde honingbijen ontrafelen. Dat gedrag is van zichzelf al super interessant, maar het zet ook de manier waarop de commerciële bijenvolken gehouden en geteeld worden in een nieuw licht. Van Alphen stelt dat imkers inheemse zwarte honingbijen moeten gaan houden. Beter voor de soort en de imkers!

25.03.2022

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.