Nature Today

Natuurberichten

maandag 27 juni 2022

Spinselmotten worden nog steeds verward met eikenprocessierupsen

De eikenprocessierups heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen. Veel mensen weten inmiddels dat ze nesten maken. Het betekent echter niet dat als je rupsen tegenkomt die nesten maken, het automatisch eikenprocessierupsen zijn. Zo komt de spinselmot veelvuldig voor, maar is volstrekt ongevaarlijk. In dit bericht een mooi filmpje waarin een spinselmot geparasiteerd wordt door een sluipwesp.

27.06.2022

Lees verder

Agrarisch gebied De Vlotter transformeert in vochtige duinvallei

Ruimte voor recreatie, een gezonde waterhuishouding en bijzondere natuur. Dat is het doel bij de herinrichting van natuurgebied De Vlotter in Heemskerk, die na een voorbereidingstijd van vier jaar in november 2021 is gestart. In april van dit jaar is het succesvol ingerichte gebied officieel geopend. De Vlotter was voorheen tuindersgebied waar groenten en bloemen werden geteeld.

27.06.2022

Lees verder

Natuurjournaal 27 juni 2022

Kieskeurige kleine ijsvogelvlinders en nachtelijke huismoeders.

27.06.2022

Lees verder

Schelpen zoeken: tien nieuwe soorten!

Van een dagje zee neem je vaak wat mee: zand in je haar of een schelpentrofee. Zo'n schelp krijgt een bestemming of gaat weg, óf je wilt er iets over leren. Uit een schelpen-veldgids bijvoorbeeld. Die was even niet meer beschikbaar, maar is er nu weer. En intussen kwamen er tien nieuwe soorten bij!

26.06.2022

Lees verder

STENAPA's bescherming van Caribische zeeschildpadden

Elk jaar komen soepschildpadden en karetschildpadden, en soms zelfs lederschildpadden, naar Sint Eutstatius om eieren te leggen. Met behulp van nieuwe protocollen, ontwikkeld door studenten van Van Hall Larenstein, kan STENAPA in de toekomst nauwkeuriger en veiliger de activiteit en het nestelsucces van zeeschildpadden monitoren.

26.06.2022

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.