Nature Today

Natuurberichten

vrijdag 27 september 2024

Wereld Natuur Fonds brengt tijgers terug naar historische grond in Kazachstan

Twee Siberische tijgers zijn dit weekend vanuit een opvang voor grote katten in Nederland aangekomen in natuurreservaat Ili-Balkasj te Kazachstan. De reis van de twee is een mijlpaal: het is de eerste keer ter wereld dat tijgers worden geherintroduceerd in een land waar zij zijn uitgestorven.

27.09.2024

Lees verder

Russula’s: mooi maar ingewikkeld?

Nietsvermoedend kwam ik thuis toen mij opviel dat er een doorzichtig plastic doosje stond onder de Dwergmispel voor het keukenraam. Tegenwoordig zijn doosjes die zomaar tegen een pand staan een punt van discussie. Ik pakte het op om te kijken wat erin kon zitten en maakte het open.

27.09.2024

Lees verder

Natuurjournaal 27 september 2024

Zo krijg je putters in je tuin en welke rupsjes zitten er in je tuinplanten?

27.09.2024

Lees verder

Nauwkeurig beheer helpt gentianen op Limburgse hellingen

Nog niet zo lang geleden kleurden de Duitse gentiaan de kalkrijke hellinggraslanden in het oostelijk deel van het Limburgs Heuvelland aan het eind van de zomer helemaal paars. Nu zijn het er op zijn best enkele tientallen. “Met nauwkeurig maaibeleid proberen we de zeldzame vegetatie hier in stand te houden, maar waar op tijd maaien goed is voor de ene plant, is het juist te vroeg voor de ander.”

26.09.2024

Lees verder

Zwemmen tussen de wolkenkrabbers: hoe gaat Rotterdam met hitte om?

Deze zomer hadden we geen officiële hittegolf, maar heet was het wel, zeker in Rotterdam. Midden in een stad kan het lastig zijn om het hoofd koel te houden. De gemeente maakte een kaart met koele plekken, waar schaduw is en waar het fijn vertoeven is. Ondertussen worden ook méér plekken koel gemaakt. Atlas Leefomgeving sprak Tara van Iersel en Eduard Schoor over de aanpak van hitte in Rotterdam.

26.09.2024

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.