Nature Today

Natuurberichten

zaterdag 29 juni 2024

Verschil in temperatuur beïnvloedt bacteriegemeenschappen in stadsbodem en korstmossen

Warmteverschillen in stedelijke gebieden beïnvloeden de biodiversiteit van planten en dieren. Toch weten we nog maar weinig over de effecten van dit warmteverloop op de verborgen stadsnatuur, zoals bodembacteriën en korstmossen. Nieuw onderzoek laat zien dat de warmtegradiënt verschillende gevolgen heeft voor de diversiteit van bacteriegemeenschappen in de bodem, en voor stedelijke korstmossen.

29.06.2024

Lees verder

Natuurjournaal 29 juni 2024

Honingzoete lindes en jonge scholekstertjes op de vleugels.

29.06.2024

Lees verder

Ga mee op excursie met RAVON

Kennisorganisatie RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) organiseert samen met lokale werkgroepen (veelal gratis) excursies voor vrijwilligers, waarnemers en andere geïnteresseerden. Ook de komende maanden staat er weer een flink aantal gepland. Ga je ook mee zegenvissen, boomkikkers bekijken of reptielen zoeken?

28.06.2024

Lees verder

Succes voor de bescherming van de Iberische lynx

WWF viert een historische mijlpaal: de status van de Iberische lynx op de Rode Lijst van bedreigde diersoorten van de IUCN (International Union for the Conservation of Nature) is veranderd van ‘bedreigd’ naar ‘kwetsbaar’. Deze wijziging markeert een wereldwijd succes in natuurbehoud, mogelijk gemaakt door de gezamenlijke inspanningen van 21 organisaties, waaronder WWF-Nederland.

28.06.2024

Lees verder

Log in op Mijn Nature Today om je instellingen voor deze nieuwsbrief te wijzigen.